Connect with us

Υγεία

Έναν στους πέντε Έλληνες επηρεάζει το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου – Πώς αντιμετωπίζεται

Published

on

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα, είναι μια χρόνια υποτροπιάζουσα πάθηση, που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτήν.

Παρά το γεγονός, ότι δεν είναι απειλητικό για τη ζωή, το συγκεκριμένο σύνδρομο δυσχεραίνει την καθημερινότητα των ασθενών λόγω των πολλαπλών συμπτωμάτων που εμφανίζει.

Στην Ελλάδα το ποσοστό εμφάνισης του Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου είναι στο 20%, ποσοστό αρκετά υψηλότερο συγκριτικά με τη συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου παγκοσμίως που βρίσκεται είναι στο 11%. Αξίζει να σημειωθεί, πως η πιθανότητα εμφάνισης σπαστικής κολίτιδας σε ηλικία κάτω των 50 ετών είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Στατιστικά, σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα, οι γυναίκες δείχνουν να είναι πιο ευάλωτες στην εμφάνιση σπαστικής κολίτιδας.

Οι παράγοντες που πυροδοτούν τα συμπτώματα

Οι αιτίες που πυροδοτούν τα συμπτώματα του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου σχετίζονται με πολλούς παράγοντες. Το γεγονός αυτό εξηγεί και τα πολλαπλά του συμπτώματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από κοιλιακό πόνο και δυσφορία, διάρροια ή/και δυσκοιλιότητα και φούσκωμα (μετεωρισμό). Η κακή ποιότητα ζωής, η διατροφή, το αυξημένο άγχος και οι γαστρεντερικές λοιμώξεις συγκαταλέγονται στους βασικούς παράγοντες που ενεργοποιούν τη σπαστική κολίτιδα.

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε FODMAPs (Fermentable Oligo- Di- Mono-Saccharides and Polyols), μπορεί να πυροδοτήσει ή να εντείνει τα συμπτώματα σε έναν ασθενή που ταλαιπωρείται από σπαστική κολίτιδα. Υψηλή περιεκτικότητα σε FODMAPs εμφανίζουν τροφές, όπως είναι τα ζυμαρικά, τα γλυκά και τα μπισκότα από σιτάρι, ο αρακάς, τα φασόλια, οι φακές, η σόγια, τα γαλακτοκομικά, καθώς και συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά (μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα, ροδάκινα, μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρια, μανιτάρια). Ωστόσο, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός οπότε επηρεάζεται αναλόγως από τις συγκεκριμένες τροφές.

 

Επειδή η σπαστική κολίτιδα δεν έχει μόνο ένα σύμπτωμα… almora PLUS® NormoboWELL

H ELPEN διαθέτει στην ελληνική αγορά το ιατροτεχνολογικό προϊόν (class IIb), almora PLUS® NormoboWELL. Το almora PLUS® NormoboWELL έχει τεκμηριωμένο μηχανισμό δράσης για την αντιμετώπιση των πολλαπλών συμπτωμάτων του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, γνωστό και ως σπαστική κολίτιδασυμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η ειδικά μελετημένη σύνθεση του almora PLUS® NormoboWELL περιλαμβάνει τα παρακάτω συστατικά:

  1. Αλόη Βέρα, συστατικό που είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και πρωταγωνιστεί στη δημιουργία μιας προστατευτικής μεμβράνης στο βλεννογόνο του εντέρου.
  2. Αλθαία, συστατικό που έχει μαλακτικές & καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες και συμβάλλει στη δημιουργία μιας προστατευτικής μεμβράνης στην επιφάνεια του εντέρου.
  3. Ζεόλιθος, συστατικό με αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική δράση στο έντερο, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά τα εντερικά αέρια και να αποβάλλει τις τοξίνες χάρη στην πορώδη δομή του.
  4. Χαμομήλι, συστατικό πλούσιο σε φλαβονοειδή με καταπραϋντική και σπασμολυτική δράση.
  5. Θερμικά επεξεργασμένα Προβιοτικά, τα οποία βελτιώνουν την εντερική μικροχλωρίδα. Το προβιοτικό είδος L.plantarum ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ΣΕΕ, που σχετίζονται με κοιλιακό πόνο και μετεωρισμό.

Διατίθεται στα φαρμακεία σε συσκευασία των 30 δισκίων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.almoraplus.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement