Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΟΥ – ΝΥΝ ΠΑΠΑ: Εκλεισε το μαγαζί στη Μαιζώνος, άφησε χρέη… και φόρεσε ράσα

Published

on

Του Κ. Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

Επανήλθε το ζήτημα των αποκαλύψεων του 2012 με τον έμπορο από την Πάτρα που έγινε ιερέας, έκλεισε το μαγαζί του και… φαινομενικά γλίτωσε τα χρέη. Επρόκειτο για γνωστό έμπορο που διατηρούσε κατάστημα υποδημάτων στην οδό Μαιζώνος και Φιλοποίμενος και ο οποίος το 2012… κατέβασε ρολά, και αργότερα έγινε γνωστό ότι τοποθετήθηκε όταν εφημέριος σε εκκλησία στα Βριλήσια της Αττικής!

 

Μόνο που είχε αφήσει πολλά «φέσια» στην αγορά τα οποία στο σύνολό τους αγγίζουν… το 1 εκατομμύριο ευρώ!

 

Τότε (πριν από 11 χρόνια) είχε αποκαλυφθεί ότι χειροτονήθηκε ιερέας σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του και να συνεχίσει τη ζωή του!

 

Όμως κάποιοι… τον κυνηγούσαν! Ενας εξ αυτών ήταν και ο  Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος είχε πέσει θύμα απάτης του πρώην επιχειρηματία – νυν ιερέα.  Όπως δηλώνει  ο ίδιος, στην αρχή της συνεργασίας τους παραλάμβανε επιταγές έναντι των εμπορευμάτων, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισαν να μην πληρώνονται οι επιταγές.

 

«Μετά από κάποιες συζητήσεις που είχαμε μου ζήτησε να του επιστρέψω τις επιταγές γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και μου έδωσε γραμμάτια, τα οποία ήταν κάθε 15 ημέρες να μου δίνει ένα ποσό».

 

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ούτε κι αυτή η συμφωνία τηρήθηκε. Ετσι  αναγκάστηκε να βρεθεί στην Πάτρα και να συναντηθεί με τον επιχειρηματία, ώστε να δουν πως θα μπορέσουν να συνεργαστούν.

 

«Συμφώνησα να μου στείλει πίσω τα εμπορεύματά μου, όσα υπήρχαν, έτσι ώστε να μικρύνει η ζημιά και μετά να μου δώσει το υπόλοιπο σιγά σιγά. Γύρισα πίσω στο Κιλκίς και μου έστειλε τα εμπορεύματα. Άνοιξα τα κουτιά και ήταν άδεια. Κι από εκεί κατάλαβα ότι την έχω πατήσει, ότι έχασα τα χρήματά μου», είπε.

 

Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην επιχειρηματία! Όσο για τα χρήματά του, όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να τα πάρει πίσω, καθώς ο ιερέας που έχει και 6 παιδιά, έχει διώξει κάθε περιουσιακό στοιχείο από το όνομά του.

 

Ενας έμπορος υποδημάτων, από τη Θεσσαλονίκη, είχε βάλει σκοπό ζωής να βρει τον άνθρωπο που χάθηκε από προσώπου γης και μαζί του χιλιάδες ευρώ που του όφειλε! Και τελικά τον βρήκε στο facebook. Με έκπληξη αναγνώρισε, στο πρόσωπο ρασοφόρου, τον άνδρα που έψαχνε για 14 ολόκληρα χρόνια! Τι απαντά όμως ο πρώην έμπορος και νυν ιερέας; «η ψυχή ανήκει στον Κύριο, στον Θεό. Αλίμονο αν είχα πάρει και αν μου είχαν δώσει 1.000.000 ευρώ. Δίνει κανένας 1.000.000 ευρώ; Ποιος θα μου έδινε 1.000.000 ευρώ; Καταβάλω 200 ευρώ τον μήνα, ανελλιπώς. Όταν έχεις μία συμφωνία, έχεις και μία ρύθμιση. Τι άλλο να κάνεις; Να δώσω την ψυχή μου; Ανά πάσα στιγμή κάποιος δικαστικός κλητήρας μπορεί να βρει τη διεύθυνσή μου. Όλα μου τα στοιχεία είναι διαθέσιμα. Ξέρουν που μένω».

Ροή ειδήσεων

Advertisement