Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ο «Μητσοτάκης του BBC»

Published

on

 

 

Μία γνωστή ελληνική έκφραση λέει «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». Το έχουν αντιληφθεί (μάλλον) κάποια υπουργικά στελέχη, που το τελευταίο διάστημα μοιάζουν να επιδίδονται σε έναν… διαγωνισμό άστοχων δηλώσεων, δημιουργώντας ρωγμές  στην εικόνα της κυβέρνησης. Αυτή είναι η μία πλευρά…

Η άλλη πλευρά είναι οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπου βρεθεί και σταθεί είναι πάντοτε προσεκτικός και καλά «διαβασμένος».

Από την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ (όπου αποθεώθηκε), μέχρι τη τελευταία του συνέντευξη στο BBC που μίλησε για να μάρμαρα του Παρθενώνα (προκαλώντας την διπλωματική «πατάτα» του πρωθυπουργού της Βρετανίας), κάθε τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού – ειδικά όταν εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό – μοιάζει με μία «εύστοχη βολή» υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

Και η αλήθεια είναι ότι ένα από τα πιο ισχυρά ερείσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη – κατά επέκταση και των κυβερνήσεών του – στην ελληνική κοινωνία, είναι η διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Οι συμφωνίες επί αμυντικών θεμάτων και οι στρατηγικές συνεργασίες, η διαχείριση του μεταναστευτικού και των ελληνοτουρκικών, οι σοβαρές και συγκροτημένες θέσεις που εμφανίζει η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, ακόμα και η διαχείριση του ζητήματος με τον Φρέντι Μπελέρη και την Αλβανία, έχουν μετατραπεί σε ένα από τα πιο ισχυρά «όπλα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εσωτερικό ακροατήριο, ισχυροποιώντας παράλληλα τον ίδιο και την Ελλάδα και στη διεθνή σκηνή.

«Έξω πάμε καλά», λοιπόν. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ξέρει πως το κύριο πρόβλημά του είναι το «μέσα». Είναι η ακρίβεια και η αντίσταση που συναντάει από το «βαθύ κράτος» στις αλλαγές που επιχειρεί. Αντίσταση που ενίοτε ενισχύεται και από παράγοντες εντός της ΝΔ ή και της ίδιας της κυβέρνησης.

Μακάρι ο πρωθυπουργός να κλείσει μάτια και αυτιά σε όλους και σε όλα. Μακάρι να προχωρήσει μπροστά και στο εσωτερικό, ανατρέποντας σε όλα τα επίπεδα το «πάμε και όπου βγει». Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει τον «Μητσοτάκη του BBC»!

 

Υ.Γ. Εντυπωσιακή η συμπόρευση όλων των κομμάτων με τον πρωθυπουργό στο ζήτημα των μαρμάρων και του διπλωματικού «φάουλ» του Σούνακ. Αν φοράμε πάντα την «φανέλα της εθνικής», θα πάμε πολύ καλύτερα…

Ροή ειδήσεων

Advertisement