Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Το μετέωρο βήμα της Έφης

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Μέχρι και την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη, η Έφη Αχτσιόγλου ήταν το απόλυτο φαβορί για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ήλθαν τα πάνω – κάτω και από απόλυτο φαβορί έγινε το απόλυτο αουτσάιντερ, η Έφη Αχτσιόγλου έχασε την ψυχραιμία της.

Ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο υποστήριζε ότι δεν υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από μια προφανή ομολογία ήττας, επρόκειτο εκ μέρους της και για μια σαφής ένδειξη πανικού.
Σ’ αυτό, εκτός άλλων, ανέφερε: «Ήμουν ο άνθρωπος που δούλευα μέχρι την τελευταία ημέρα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις συλλογικές μας αποφάσεις, δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω. Το ίδιο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό μου. Το ξέρετε αυτό. Το ξέρουν και οι συκοφάντες αυτό. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος απέναντί τους».
Στην πραγματικότητα, η Έφη Αχτσιόλου με το συγκεκριμένο βίντεο απευθυνόταν στον Αλέξη Τσίπρα, έχοντας (και η ίδια) την πεποίθηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη. Με άλλα λόγια, χτυπούσε το σαμάρι για να τα ακούσει το γαϊδούρι.
Αλλά γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, που φαινομενικά κράτησε αποστάσεις από την εκλογική διαδικασία, να επιβάλει ένα άγνωστο μέχρι πρότινος απολιτίκ πρόσωπο αντί της τέως στενής συνεργάτιδας του, που φάνταζε πριν από τον εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη ως το απόλυτο φαβορί;
Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κουμουνδούρου, η απάντηση βρίσκεται στη στάση που κράτησε η Έφη Αχτσιόγλου μετά από την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τότε φέρεται να «άδειασε» τον πρώην πρωθυπουργό, με τον «αέρα» της βεβαιότητας ότι θα τον διαδεχόταν.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Έφη Αχτσιόγλου δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ανατροπή που έγινε εις βάρος της. Και αρνούμενη να είναι το Νο2, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, έφυγε τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ένα μετέωρο βήμα που ενδέχεται να της κοστίσει πολιτικά.
Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι, ακόμη κι αν οι αποχωρήσαντες συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα, τη σφραγίδα και την κρατική χρηματοδότηση (έστω και κουτσουρεμένη) τις έχει η Κουμουνδούρου.
Γιατί δεν ρώτησαν σχετικά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για να τους πει ότι βίωσε (και αυτός) στο πετσί του, την επιβεβαίωση της θρυλικής ρήσης του Ευάγγελου Αβέρωφ;

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement