Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: ΕΠΑΛ εναντίον… Λυκείου! Το ραντεβού στην Φαβιέρου! Ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο

Published

on

Του Κ. Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Φαβιέρου, έξω από το σχολικό συγκρότημα Πυροσβεστείου, και δυστυχώς «πέρασε» στα… ψιλά! Όμως η τοπική ΕΛ.ΑΣ. το θεωρεί ως ένα από τα πλέον σοβαρά. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ειδοποιήθηκαν για επικείμενο επεισόδιο με πιθανό ξυλοδαρμός μεταξύ μαθητών του ΕΠΑΛ του σχολικού συγκροτήματος της Αγίας Σοφίας και μαθητών του Λυκείου της Πλατείας Πυροσβεστείου. Στην κυριολεξία το επεισόδιο απετράπη στο… παρά ένα, με τους αστυνομικούς να μην πιστεύουν σε αυτά που έβλεπαν. Οργισμένους νεαρούς να είναι έτοιμοι να συμπλακούν και μάλιστα με άγνωστο αποτέλεσμα, λόγω της οργής που ένιωθαν. Η αιτία ήταν άγνωστη, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων με ξυλοδαρμούς μεταξύ ανηλίκων, η αιτία παίζει… μικρότερο ρόλο! Ούτε καν την αναλογίζονται. Βρίσκουν μία αφορμή και ξεκινούν οι ξυλοδαρμοί! Σύμφωνα με την Αστυνομία κάποια από τα άτομα που βρίσκονταν εκεί, είχαν συμμετοχή και στο πρόσφατο επεισόδιο, έξω από το ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας. Όπως είχε αποκαλύψει η «Γνώμη» και μάλιστα με φωτογραφικό υλικό, δύο άτομα είχαν χτυπήσει συμμαθητή τους, έξω από το σχολείο, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τη μύτη και να αιμορραγεί. Μάλιστα χάρη στην επέμβαση γιατρού που τυχαία περνούσε από το σημείο, του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Ερευνα διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ άγνωστο παραμένει τι έκανε η Διεύθυνση του Σχολείου.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΝΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ

Πριν από λίγες ημέρες ένα ακόμη περιστατικό με πρωταγωνιστές και ανήλικους (μπορεί και κάποιους 18άρηδες) απασχόλησε την τοπική ΕΛ.ΑΣ.! Ηταν ένα ακόμη «ραντεβού για ξύλο» μεταξύ ομάδων νεαρών από Εγλυκάδα, Αρόη, Αγία Σοφία και άλλες περιοχές. Προ μηνών είχε σημειωθεί άγριος ξυλοδαρμός στο σημείο με κάποιους να χρήζουν πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο. Τότε, η ΕΛ.ΑΣ. είχε φθάσει αργά, αφού… είχε ειδοποιηθεί αργά. Την περασμένη Κυριακή όμως, οι περίοικοι ειδοποίησαν την Αμεση Δράση, με το που είδαν… «ομαδικές κινήσεις και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν σε λίγα λεπτά. Οι ομάδες των νεαρών… σκορπίστηκαν και το επεισόδιο δεν ξεκίνησε καν.

 

Και στην Πάτρα, οι ανήλικοι συνήθως κυκλοφορούν  δύο δύο, ή τρεις τρεις, οπότε υπάρχει ένας βαθμός συμμετοχής. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις ο αριθμός της συμμετοχής αυξάνει.  Ένα μικρό ποσοστό από τις περιπτώσεις των επιθέσεων εμπίπτει στο άρθρο 187 (εγκληματική οργάνωση), αλλά στην απλή του μορφή, όπου οι δράστες με ενωμένες δυνάμεις προβαίνουν στην διάπραξη εγκλημάτων. Όχι όμως πως υπάρχει στενή συνεργασία ή κάποια οργάνωση, αλλά λειτουργούν με τη μορφή συμμορίας. Υπάρχει αυτή η ομήγυρης, των συμμαθητών ή «κολλητών» η οποία ενώνεται και διαπράττει τα αδικήματα! Κυρίως σε βάρος άλλων ανηλίκων. Στην γλώσσα των 14χρονων και 15χρονων Πατρινών είναι οι λεγόμενοι «γκάνγκστερς» που σχηματίζουν αυτές τις «ομάδες» και επιτίθενται!

Ροή ειδήσεων

Advertisement