Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατάληψη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας-Διαμαρτύρονται για τη συγχώνευσή τους

Published

on

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κλειτορίας διαμαρτυρόμενοι για την για πρόταση της ∆ιεύθυνσης ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, να συγχωνεύσει το Γυµνάσιο µε το Λύκειο και να εγκαινιάσει τη λειτουργία «Γυµνασίου µε Λυκειακές τάξεις» και την ένταξή του στις δυσπρόσιτες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή της η μαθητική κοινότητα αναφέρουν:
Αξιότιμοι κύριοι και κύριες,
Κατανοούμε το γεγονός ότι η πρόθεση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης για τη συγχώνευση του ΓΕΛ Κλειτορίας με το Γυμνάσιο Κλειτορίας σε Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις, είναι καλοπροαίρετη και αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων. Ωστόσο, θεωρούμε ότι δε θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κίνητρο να υπηρετήσουν στα σχολεία μας εφόσον αυτά δεν είναι δυσπρόσιτα. Έτσι λοιπόν προτιμούν τα όμορα σχολεία που είναι δυσπρόσιτα και με περισσότερα μόρια. 
Σας ζητάμε λοιπόν να αποσυρθεί, προς το παρόν, η εισήγηση της ενοποίησης του Γυμνασίου και του Λυκείου Κλειτορίας σε Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις και να προηγηθεί η διαδικασία ώστε τα σχολεία να γίνουν δυσπρόσιτα και με τα ίδια μόρια με τα όμορα δυσπρόσιτα, όπως εξάλλου δικαιούνται καθώς και η Κλειτορία αντιμετωπίζει ακριβώς τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ορεινή Αχαΐα.
Για τους λόγους αυτούς προβαίνουμε σε συμβολική κατάληψη των σχολικών χώρων, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουμε κανονικά  στα μαθήματα μας,  διαδικτυακά, μέσω webex. 
Επιπλέον ζητάμε από τη δημοτική αρχή να παρέχει και αυτή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της κίνητρα για την παραμονή των εκπαιδευτικών στην Κλειτορία, όπως δωρεάν φιλοξενία στη μαθητική Εστία.
Με εκτίμηση 
Η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement