Connect with us

Μπάσκετ

«Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί»-Στις 3 μ.μ. στο «Δ. Τόφαλος» ο φιλικός αγώνας Ήφαιστος – Ιωάννινα

Published

on

Σήμερα στις 3 μ.μ., στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο (ΕΑΚ Πατρών) “Δημήτρης Τόφαλος” διοργανώνεται φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο μεταξύ του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ήφαιστος και του Αθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Ήφαιστος και ο Σύλλογος Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν. Πατρών “Δημήτρης και Βέρα Σφήκα” με την υποστήριξη του Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα»-Παράρτημα Πάτρας.

«Ο ισχυρός συμβολισμός της ημέρας παραπέμπει στην ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας με αναπηρία καθώς και στην ενθάρρυνση των νέων ανθρώπων με αναπηρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Ο αθλητισμός παίζει πολυδιάστατο ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνικοποίηση και στη διατήρηση καλής υγείας, αφού οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, αλλά έχουν τις ίδιες ανάγκες που έχουμε όλοι απέναντι στη ζωή, στην κοινωνία, στην εργασία, στη διασκέδαση, στον αθλητισμό.  Διεκδικώντας την ισότιμη συμμετοχή, την ισότιμη πρόσβαση και τις ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητά μας. Σας προσκαλούμε όλους μαζί να σταθείτε δίπλα μας το μεσημέρι της Κυριακής. Για έναν κόσμο όπου θα είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι» αναφέρουν οι διοργανωτές. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Μπονάνος και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement