Connect with us

Ελλάδα

Η Πυροσβεστική προειδοποιεί: «Κλείνουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια πριν φύγουμε από το σπίτι»

Published

on

Τα Χριστούγεννα τα πολύχρωμα φωτεινά λαμπάκια έχουν την τιμητική τους, δίνουν μια άλλη αίγλη στην εορταστική ατμόσφαιρα ωστόσο εγκυμονούν και κινδύνους πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική με ένα μικρό βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα συμβουλεύει τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτά τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν φεύγουν από το σπίτι ή όταν πέφτουν για ύπνο.

«Κλείνουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια πριν φύγουμε από το σπίτι ή πριν τον ύπνο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter η Πυροσβεστική.

Οδηγίες για αποφυγή πυρκαγιάς από χριστουγεννιάτικα φωτάκια
Χρησιμοποιείτε πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιθεωρείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές ρεύματος, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.
Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση, αλλά όχι και για τα δύο.
Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψετε, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.
Ελέγξτε τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για βεβαίωση ελέγχου από αρμόδιο εργαστήριο.
Μην αφήνετε τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement