Connect with us

Ελλάδα

Οργή στην κυβέρνηση για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού – «Όλοι αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα»

Published

on

Οργισμένος για το περιστατικό με τη δολοφονική επίθεση από χούλιγκαν στου Ρέντη, που δέχθηκε αστυνομικός, ο οποίος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ένα νέο παιδί, που πήγε για να υπερασπιστεί όλους τους υπόλοιπους, δεν ξέρουμε αν θα πάει σπίτι του. Δεν έχουμε μείνει στα λόγια, αλλά οι πράξεις θα γίνουν περισσότερες. Εμείς οφείλουμε να τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την εγκληματικότητα. Όλοι αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα αλλά και πλημμελήματα που έχουν επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα υπάρχει αυτό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Νωρίτερα, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση όλων στην οικογένεια του αστυνομικού, που, όπως είπε, διασωληνωμένος δίνει την πιο δύσκολη μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε χθες έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

«Είναι κοινοί εγκληματίες», είπε «που, με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες. Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί δια μαγείας. Με τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο ποινικού κώδικα, αλλά κυρίως τη στάση μας σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτήν την αυτονόητη μάχη με κάθε μας θεσμικό όπλο μέχρι τέλους. Μετά τις προσαγωγές από την ΕΛΑΣ, πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων».

Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στα στοιχεία που βρέθηκαν στο γήπεδο, είπε ότι «μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement