Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αντιδράσεις για τις μεταβολές σχολικών μονάδων

Published

on

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συζήτησε στην τελευταία του συνεδρίαση το θέμα των μεταβολών σχολικών μονάδων, καταγγέλλοντας πως δεν υπήρξε για ακόμη μία χρονιά καμία διαβούλευση.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως «τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε συχνά σχολεία που τη μια χρονιά υποβιβάζονται ή συγχωνεύονται και την άλλη προβιβάζονται. Δεν είναι ορθό να γίνονται μεταβολές με μεγάλη συχνότητα, αλλά απαιτείται αποτύπωση του μαθητικού δυναμικού σε βάθος τριετίας ή πενταετίας».
Όπως ενημερώνει είναι αντίθετοι με τον υποβιβασμό της οργανικότητας των Δ.Σ. Ψαθοπύργου και Δ.Σ. Αραχωβιτίκων, ενώ για την προτεινομένη συγχώνευση του 3ου Νηπιαγωγείου Οβρυάς με το 3ο Νηπιαγωγείο Παραλίας η θέση του είναι ότι το 3ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς θα πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς αναστολής και στα πλαίσια διαβούλευσης που θα γίνει με τα όμορα Νηπιαγωγεία και δημοτικά και θα αφορούν τα όρια των σχολικών μονάδων να εξεταστούν οι δυνατότητες επαναλειτουργίας του. Ειδικά για την προτεινόμενη συγχώνευση του Ειδικού Δημοτικού σχολείου τυφλών με το Ειδικό Δημοτικό σχολείο κωφών και βαρηκόων ζητά ενημέρωση, ενώ καταλήγοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως «πιστεύουμε στην ισόρροπη κατανομή των μαθητών στα σχολεία, έτσι ώστε για όλα τα σχολεία να μην απαιτείται μείωση οργανικών θέσεων και προτείνουμε τον επανακαθορισμό των ορίων των σχολείων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό, όταν τα γειτονικά τους σχολεία έχουν επαρκή μαθητικό πληθυσμό. Για τις προαγωγές σχολικών μονάδων θα καταθέσουμε δική μας πρόταση που θα λαμβάνει υπόψη την πρόταση της διοίκησης και τις προτάσεις των σχολικών μονάδων.
Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Στόχο έχουν την δημιουργία τεράστιων σχολικών μονάδων που θα ελκύουν χορηγούς , την κατάργηση οργανικών θέσεων, τα τμήματα 25 μαθητών την εξοικονόμηση πόρων και γενικότερα την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της Παιδείας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement