Connect with us

Ελλάδα

«Καλάθι του Άι Βασίλη»: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 2023

Published

on

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών: «Το καλάθι του ‘Αι Βασίλη

Στόχος της τροπολογίας είναι η σύσταση και για το έτος 2023, παρατηρητηρίου τιμών με την επωνυμία «Το καλάθι του ‘Αι Βασίλη» για παιδικά παιχνίδια, βάσει καταλόγου που αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης οι υπόχρεες επιχειρήσεις.
Από την Τετάρτη τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι του Χριστουγέννων»

Όπως σημειώνεται στην Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης της τροπολογίας, με το «καλάθι του ‘Αι Βασίλη» αναμένεται να επιτευχθεί, και για το έτος 2023, ελάφρυνση των πληθωριστικών πιέσεων που υφίστανται οι καταναλωτές μέσω της επαύξησης του ανταγωνισμού μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων που διαθέτουν παιδικά παιχνίδια στους καταναλωτές.

Τη Δευτέρα η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου

Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων και ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» – Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων – Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.

Σε ισχύ από τις 13 Δεκεμβρίου το «Καλάθι των Χριστουγέννων»

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ τίθεται από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου το «Καλάθι του Χριστουγέννων», όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Φέτος στο συγκεκριμένο καλάθι θα είναι και το χοιρινό κρέας. Το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσθεσε και αυτό το είδος στο εορταστικό καλάθι, καθώς αποτελεί μαζί με τη γαλοπούλα ένα από τα πλέον δημοφιλή εδέσματα των γιορτών, αν και τα τελευταία χρόνια οι έλληνες καταναλωτές δείχνουν την προτίμησή τους και στα αμνοερίφια, τα οποία μάλιστα φτάνουν να πουλάνε ανάλογες ποσότητες με αυτές του Πάσχα.

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα:

Χοιρινό

Γαλοπούλα

Σοκολάτα

Τσουρέκι

Βασιλόπιτα (τσουρέκι)

Αρνί

Κατσίκι

Ροή ειδήσεων

Advertisement