Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θετικό ξεκίνημα στο εορταστικό ωράριο-Με σύμμαχο τον καιρό οι καταναλωτές απόλαυσαν βόλτα και ψώνια χθες στην Πάτρα

Published

on

Με καλούς οιωνούς σηματοδοτήθηκε η έναρξη του εορταστικού ωραρίου στην αγορά της Πάτρας καθώς ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος και η ηλιόλουστη μέρα μεταφράστηκε σε… εξόρμηση των καταναλωτών για βόλτα και ψώνια.

Η αγορά κινείται από χθες σε γιορτινούς ρυθμούς με τους καταναλωτές να επιδεικνύουν ενδιαφέρον κυρίως για τους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης για μικρούς και μεγάλους.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος μίλησε στην «Γ» για ένα «θετικό ξεκίνημα του εορταστικού ωραρίου για τους περισσότερους συναδέλφους».

Όσον αφορά στους κλάδους που είχαν μεγαλύτερη ζήτηση, ανέφερε «ήταν μια θετική μέρα για την ένδυση και την υπόδηση. Ο καιρός βοήθησε καθώς παρά το κρύο είχε ήλιο και οι καταναλωτές κατέβηκαν στο εμπορικό κέντρο. Περιμένουμε να δοθεί το δώρο των Χριστουγέννων για να υποστηριχθεί η αγορά στο σύνολό της και να πάρουμε μια ανάσα».

Τις μεσημβρινές ώρες το εμπορικό κέντρο έσφυζε από ζωή, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, ενώ οι πεζόδρομοι της Ρήγα Φεραίου και της Αγ. Νικολάου πλημμύρισαν από κόσμο. Οι Πατρινοί απόλαυσαν τη βόλτα τους στα μαγαζιά και τον καφέ τους με τον κλάδο της εστίασης να κερδίζει το δικό της μερίδιο εφόσον δεν έπεφτε καρφίτσα.

Η αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος είχε καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες με τους καταναλωτές να προετοιμάζονται ήδη, με βόλτες στα καταστήματα και έρευνα αγοράς, για την εορταστική περίοδο.

Οι έμποροι ευελπιστούν πως το δώρο των Χριστουγέννων που θα δοθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εντός της εβδομάδας θα «ζεστάνει» τις επιχειρήσεις, που περιμένουν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να κάνουν τζίρο μιας και το προηγούμενο διάστημα το κλίμα ήταν άκρως υποτονικό.

Να σημειωθεί πως ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους για την εορταστική περίοδο αρχής γενομένης από αύριο, δίνοντας και ο ίδιος με τη σειρά του ώθηση στο να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση η τοπική οικονομία.

Ανοιχτά πρωϊ και απόγευμα από σήμερα

Χθες τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν στις 11 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα. Σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν πρωί – απόγευμα, από 9.00 πμ. -14.00 και 17.30-21.00).
Το ίδιο ωράριο θα ισχύει μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, ενώ το ερχόμενο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων, το ωράριο θα είναι συνεχές, από ώρα 10.00 πμ. έως 19.00.
Την παραμονή των Χριστουγέννων, προτελευταία Κυριακή του χρόνου, η αγορά θα είναι ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τα δώρα τους για τις γιορτινές ημέρες και να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement