Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου: Ξέρουμε το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς

Published

on

Νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη προανήγγειλε απόψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ο οποίος ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν θα μείνει μόνο με τον 18χρονο που ομολόγησε την εκτόξευση της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

«Εχει κατανομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία και για τα «πολεμοφόδια» που είχαν κρύψει έξω από το γήπεδο και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές θα φτάσουν όσο πιο βαθιά μπορούν για την εξάρθρωση της συμμορίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στα στοιχεία που παρέδωσε μαζί με τον κ. Βρούτση στην εισαγγελία υπάρχουν τα ονόματα 200 σκληρών χούλιγκαν. Περίπου οι 100 από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις σχετιζόμενα με το οργανωμένο έγκλημα (όπλα και προστασίες) και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και τα ονόματα των καθοδηγητών.

Μιλάμε για οργανωμένες συμμορίες που δρουν με ιεραρχία και σχέδιο ανέφερε και δεν παρέλεψε να αφήσει αιχμές και σε βάρος των διοικήσεων των ΠΑΕ. «Κάποιοι εξέθρεψαν στρατούς τους οποίους δεν μπόρεσαν να ελέγξουν και έχουν καταστεί όμηροι οι ίδιοι» είπε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου και όταν ρωτήθηκε αν η έρευνα προχωρήσει ακόμα και στην περίπτωση που φτάσει σε κάποιο άβολο σημείο απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι που να αποτελεί φραγμό τη Δικαιοσύνη και κάτι που θα εμποδίσει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί ο χουλιγκανισμός και η οπαδική βία».

«Για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα θα πρέπει η ταυτοπροσωπία να γίνεται με ηλεκτρονικό εισιτήριο και να λειτουργούν οι κάμερες. Οι κάμερες που έβαλαν υπολείπονται σε προδιαγραφές και αυτό είναι ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε» είπε επ΄λισης σε άλλο σημείο .

Θα είναι έτοιμα σε επίπεδο υποδομών το δίμηνο. Μένει να φανεί. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν δεν συμμορφωθούν και δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυσήσεις για τις ταυτοπροσωπείες θα επανεξετάσουμε την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement