Connect with us

Τοπική αγορά

Αθηναϊκή Ζυθοποιία-Βιώσιμη ανάπτυξη με επενδύσεις στο εργοστάσιο της Πάτρας

Published

on

Τα αποτελέσματα της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης στους τρεις πυλώνες που έχει αναλάβει δράση: Περιβάλλον – Κοινωνία – Υπευθυνότητα, κατά τη διάρκεια των ετών 2021-2022, παρουσίασε σε εκδήλωσή της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στην παραγωγή ανακοίνωσε μείωση στις εκπομπές CO2 κατά 20%, σε σχέση με το 2018. Η εταιρεία έχει καταφέρει να αξιοποιήσει σε ποσοστό 79,4% ανανεώσιμες πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας, ενώ αξιοσημείωτα είναι και τα αποτελέσματά της σε ότι αφορά δράσεις πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Σε αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του όγκου των αποβλήτων της, έχοντας επιτύχει την ανάκτησή τους κατά 99,6%, και την εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας. Παράλληλα, το 95% των φιαλών της ζυθοποιίας είναι επιστρεφόμενες, ενώ η εταιρεία έχει στραφεί και στην ορθολογική χρήση των υδατικών πόρων, κατορθώνοντας να μειώσει τις ποσότητες που καταναλώνονται κατά τη διαδικασία παραγωγής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ για την τριετία 2024-2026 – εκ των οποίων το 50% περίπου θα αφορά σε πράσινες επενδύσεις. Οι επενδύσεις σε τομείς όπως οι συσκευασίες, η ανθεκτικότητα των κτιρίων και η ασφάλεια, καθώς και η παραγωγικότητα αφορούν κυρίως στα εργοστάσιά της σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, με έμφαση στον τομέα της συσκευασίας και της ενέργειας. Μεταξύ άλλων ενεργειών η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαινιάσει μέχρι τα μέσα του 2024 ενεργειακή επένδυση με φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πάτρα ενώ παρεμβάσεις γίνονται και γύρω από τη θερμική ενέργεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement