Connect with us

Ελλάδα

Πλεύρης: Στοχεύουμε σε συνολική ανάπτυξη της οικονομίας με θετική επίδραση στη ζωή των πολιτών

Published

on

«Στοχεύουμε σε μια συνολική ανάπτυξη της οικονομίας που θα έχει άμεση θετική επίδραση στη ζωή των πολιτών με καλύτερους μισθούς και καλύτερες θέσεις εργασίας». Αυτό τόνισε στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατανόησαν το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών «να προχωρήσουμε γρήγορα τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που θα ενδυναμώσουν την πατρίδα μας».

Όπως είπε, κεντρική αλλαγή της δομής της κυβέρνησης συνιστά η ίδρυση υπουργείου στήριξης της οικογένειας, αποδεικνύοντας ότι θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη της οικογένειας και την επίλυση του δημογραφικού

Ως προς την εξωτερική πολιτική και άμυνα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι ενισχύουμε τη χώρα, τη θωρακίζουμε με εξοπλισμούς και διεθνείς συμμαχίες και διασφαλίζουμε τα εθνικά μας δίκαια χωρίς καμία έκπτωση. Έθεσε μάλιστα ως κεντρικό θέμα την «ανάδειξη της προκλητικής δίωξης που δέχεται ο νόμιμος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντi Μπελέρης» επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισαν ότι η πορεία της Αλβανίας εξαρτάται από το σεβασμό των δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Για τα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, είπε ότι «θα συνεχίσουμε τη στήριξη του Έλληνα αστυνομικού που καθημερινά με αυταπάρνηση διασφαλίζει την ασφάλεια του πολίτη», ενώ «θα συνεχίσουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική». Η πατρίδα μας είναι χώρα και όχι χώρος, είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα Παιδείας και Υγείας.

«Στην Παιδεία θα ενισχύσουμε το δημόσιο χαρακτήρα και παράλληλα θα αναθεωρήσουμε το άρθρο 16, στη Δικαιοσύνη θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση και ήδη ήραμε τις στρεβλώσεις του ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ του 2019. Στην Υγεία μετά τη διαχείριση μιας πρωτόγνωρης πανδημίας θα συνεχιστεί η επένδυση στις προληπτικές εξετάσεις και στην ΠΦΥ με την ενίσχυση του προσωπικού γιατρού, συνεχίζεται η πλήρης ανακαίνιση των ΤΕΠ 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας και προχωράμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση του νέου χάρτη Υγείας με την ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον 10.000 προσλήψεις», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement