Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Βουλή: Δείτε live την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία Καιρίδη για το μεταναστευτικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαφωνίες και προβληματισμό έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης που εισάγει νέο, έκτακτο πλαίσιο παροχής άδειας διαμονής για εργασία σε παράνομους μετανάστες.

Στη Βουλή διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία με ηλεκτρονική ψηφοφορία για το άρθρο της τροπολογίας, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του κόμματος.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εξαιρώντας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που αντέδρασε έντονα στο περιεχόμενο της τροπολογίας Καιρίδη και είχε καλέσει την κυβέρνηση να την αποσύρει, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά ότι το περιεχόμενό της δεν συνιστά αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής.

Μετά τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προβληματισμό έχουν εκφράσει και έξι κυβερνητικοί βουλευτές. Πρόκειται για τους Μπάμπη Αθανασίου, Μίλτο Χρυσομάλλη και Στράτο Σιμόπουλο οι οποίοι με τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής επέκριναν τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που κατέθεσε την τροπολογία αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση και ζήτησαν νομοτεχνικές βελτιώσεις αλλά και τους Θάνο Πλεύρη, Ανδρέα Κατσανιώτη και Κώστα Καραγκούνη που σε συνεντεύξεις εξέφρασαν αντίστοιχους προβληματισμούς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement