Connect with us

Διεθνή

Κίνα: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό – Στα 131 τα θύματα

Published

on

Στους 131 ανέρχονται οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε τη Δευτέρα (18/12) στην επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας, με τα συνεργεία διάσωσης να δίνουν «μάχη» με το χρόνο για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια και σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Επιπλέον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στην πόλη Χαϊντόνγκ, στη γειτονική επαρχία Τσινγκάι.

Χιλιάδες πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων επιχειρούν στην πληγείσα περιοχή.

Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν γίνει «σκόνη», με τους κατοίκους να μένουν χωρίς μια «στέγη».

Ακολούθησαν δεκάδες ασθενέστερες μετασεισμικές δονήσεις, ωστόσο, οι κινεζικές αρχές προειδοποιούν πως αναμένονται νέοι μετασεισμοί ισχύος μεγαλύτερης των πέντε βαθμών τις επόμενες ημέρες.

Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια άνθρωποι διατρέχουν κίνδυνο να υποκύψουν εξαιτίας του πολικού ψύχους προτού προλάβουν να τους βγάλουν σωστικά συνεργεία. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο προβλέπεται να υποχωρήσουν ως ακόμη και στους –17° Κελσίου σήμερα.

Σεισμόπληκτοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, διότι πολλά υπέστησαν μεγάλες ζημιές και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν σε περίπτωση ισχυρών μετασεισμικών δονήσεων.

Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα έπειτα από εκείνον στην επαρχία Γιουνάν (νοτιοδυτικά) το 2014, όταν σύμφωνα με τον απολογισμό των Αρχών τα θύματα ανήλθαν σε 600.

Τρομακτικός σεισμός 7,9 βαθμών το 2008 είχε αφήσει πίσω πάνω από 87.000 νεκρούς ή αγνοούμενους, ανάμεσά τους 5.335 μαθητές και μαθήτριες σχολείων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement