Connect with us

Διεθνή

Συνελήφθη ο 33χρονος πατέρας για τη δολοφονία της μητέρας και τον τεσσάρων παιδιών της στη Γαλλία

Published

on

τη σύλληψη του 33χρονου πατέρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό πέντε πτωμάτων σε διαμέρισμα σε προάστιο του Παρισιού, που ανήκαν σε μία μητέρα και στα τέσσερα παιδιά της.

Οι γείτονες στην πόλη Meaux ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία βρήκε τη σορό της άτυχης γυναίκας και των τεσσάρων παιδιών ηλικίας εννέα μηνών, τεσσάρων, επτά και 10 ετών.

Ο 33χρονος, που θεωρήθηκε εξ αρχής βασικός ύποπτος, συνελήφθη στην κοντινή πόλη Σεβράν και κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε πιθανότατα με μαχαίρι, με τον φερόμενο ως δράστη να έχει ιστορικό ψυχικών διαταραχών και ενδοοικογενειακής βίας.

Μάστιγα οι παιδοκτονίες

Με 118 γυναικοκτονίες υπό διερεύνηση, το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι κατά μέσο όρο μία γυναίκα δολοφονείται κάθε τρεις ημέρες στη Γαλλία.

Επιπλέον, από τον Οκτώβριο διαπράχθηκαν δύο τριπλές παιδοκτονίες από τους πατέρες των θυμάτων.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ένας 41χρονος άνδρας εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα για να ομολογήσει τη δολοφονία των τριών θυγατέρων του, ηλικίας 4 έως 11 ετών, στην Αλφορτβίλ, στα νοτιοανατολικά του Παρισιού. Αναφέρθηκε σε διένεξη με την πρώην σύντροφο του για την κηδεμονία των παιδιών.

Ένα μήνα νωρίτερα, τον Οκτώβριο, χωροφύλακας σκότωσε τις τρεις κόρες του πριν αυτοκτονήσει, στην κατοικία του στο Βεμάρ, στα βορειοανατολικά του Παρισιού. Και σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για «περίπλοκο οικογενειακό πλαίσιο» σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement