Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γνωστός πατρινός χάρισε ζωή με τον θάνατό του

Published

on

Δώρα ζωής από έναν επιστήμονα που έφυγε πρόωρα από την ζωή στα 56 του χρόνια.

Ο κτηνίατρος  Αρης Παπαδόπουλος έχασε τη μάχη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη  και οι δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Η επέμβαση για τη λήψη οργάνων ξεκίνησε στις 5 χθες τα ξημερώματα. Ηδη είχαν βρεθεί οι  λήπτες.

Η καρδιά του μεταφέρθηκε στην Ιταλία, οι κερατοειδείς των οφθλαμών θα μεταμοσχευθούν  σε ασθενείς στην Πάτρα και τα άλλα όργανά του μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη. Μία ακόμη μεταμόσχευση οργάνων έγινε με επιτυχία στο Νοσοκομείο του Ρίου και κάποιοι συνάνθρωποί μας σώθηκαν με τα όργανα ενός συνανθρώπου τους που στάθηκε άτυχος στην ζωή και “έφυγε” πρόωρα. Και ενώ η χώρα μας λόγω των γνωστών “αγκυλώσεων” είναι ουραγός στην Ευρώπη, τα στοιχεία του 2023 εμπνέουν αισιοδοξία.

Ο κομβικός ρόλος των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων στα νοσοκομεία και οι αλλαγές που προωθήθηκαν μετά τη διαμόρφωση του Εθνικού σχεδίου για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση οργάνων έχουν επιφέρει θετικές αλλαγές, με αποτέλεσμα οι ειδήσεις για ανθρώπους που μέσα από το τραγικό γεγονός του θανάτου τους… χαρίζουν ζωή σε αρκετούς συνανθρώπους τους να είναι όλο και πιο συχνές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement