Connect with us

Ελλάδα

Πεζόδρομοι: Οι ασφαλιστικές… δεν καλύπτουν ατυχήματα

Published

on

Οι πεζόδρομοι μέσα από τα έργα της ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στο ιστορικό κέντρο, όσο και στις συνοικίες έξω από αυτό (Ζαρουχλέικα, Προσφυγικά, Γούβα κτλ), αυξάνονται.

Μαζί όμως με αυτούς από τη στιγμή που κανείς από τους οδηγούς δεν δείχνει διατεθειμένος να σεβαστεί το νέο χαρακτήρα των δρόμων αυτών, αυξάνονται και οι κίνδυνοι τροχαίων, χωρίς μάλιστα να δικαιούνται οι εμπλεκόμενοι την κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζονται.

Το γεγονός αυτό απασχολεί αρκετούς οδηγούς και ακόμα περισσότερο απασχολεί τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους και βιώνουν στο πετσί τους αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι οδηγοί ταξί αυτό που κυριαρχεί στους νέους πεζόδρομους, εκτός από την παράνομη στάθμευση, είναι η διέλευση οχημάτων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία εφαρμογή του ΚΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένους από τους νέους πεζόδρομους εκτός από ουρές οχημάτων υπάρχουν και λωρίδες αντίθετης κατεύθυνσης.

Οδηγός ταξί που είχε ένα τροχαίο σε νέο πεζόδρομο όταν προσπάθησε να δει τι θα γίνει για να πάρει τα χρήματα της αποζημίωσης για να καλύψει τις ζημιές που του έγιναν «ανακάλυψε» ότι η ασφαλιστική του δεν τον καλύπτει.

Ο δρόμος αυτός είχε χαρακτηριστεί προσφάτως πεζόδρομος από το δημοτικό συμβούλιο. Τι συμβαίνει όμως με τους ήπιας μορφής πεζόδρομους, αυτούς δηλαδή με τους γκρι κυβόλιθους;

Οι ασφαλιστικές καλύπτουν τους οδηγούς αφού σύμφωνα με τον νόμο δεν υπάρχει καμία διάκριση ανάμεσα σε πεζόδρομους και σε ήπιας μορφής πεζόδρομους, κάτι που όμως δίνει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια σε ορισμένες εταιρείες εφόσον το ψάξουν να βρουν νομικά παραθυράκια.

Για την ώρα αυτό για το οποίο φωνάζουν οι οδηγοί και κυρίως οι επαγγελματίες οδηγοί είναι ότι θα πρέπει να μπουν σε όλους τους νέους πεζόδρομους, αλλά και στους ήπιας μορφής πεζόδρομους, οι αντίστοιχες πινακίδες ώστε να τους διακρίνουν οι οδηγοί και να ξέρουν τι ισχύει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement