Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μαζεύουν τραπεζοκαθίσματα από τους πεζοδρόμους από το Σάββατο και μετά

Published

on

Από το Σάββατο το πρωί και μετά θα πρέπει να ξεκινήσουν να μαζεύουν τα τραπεζοκαθίσματα τους τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας, στους πεζόδρομους και στις πλατείες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το έγγραφο που είχε στείλει ο Δήμος στην ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετικό αίτημα του ΣΚΕΑΝΑ για να παραμείνουν τα τραπεζοκαθίσματα στους πεζόδρομους του κέντρου την Παρασκευή και να μαζευτούν από το Σάββατο και μετά, έγινε δεκτό από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Συγκεκριμένα η απάντηση που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στον Δήμο αναφέρει ότι δεν υπάρχει θέμα για να μαζευτούν τα τραπεζοκαθίσματα το πρωί του Σαββάτου και όχι την Παρασκευή, αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα ως πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου την Ρήγα Φεραίου, την Παντανάσσης, την Ηφαίστου και την Γεροκωστοπούλου.

Οπότε την Παρασκευή τα μαγαζιά θα έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν τα τραπέζια και τις καρέκλες τους πάνω στους πεζόδρομους, με την προϋπόθεση ότι από το Σάββατο θα πρέπει να τα μαζέψουν.

Το μέτρο αυτό αφορά μόνο τα τραπέζια και τις καρέκλες που είναι πάνω στους πεζόδρομους και όχι στα πεζοδρόμια και έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να παρθούν, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί το αδιαχώρητο σε στενούς δρόμους, όπως για παράδειγμα είναι η Ρήγα Φεραίου, το διήμερο όπου το κέντρο θα βουλιάζει από τον κόσμο.

Είναι ένα μέτρο θετικό για την εστίαση και το είχε ζητήσει ο ΣΚΕΑΝΑ με το επιχείρημα ότι την Παρασκευή ο κόσμος δεν θα είναι τόσο πολύς όσο το διήμερο του Πατρινού Καραβαλιού. Σημειώνουμε ότι πέρυσι στην θέση των τραπεζοκαθισμάτων είχαν μπει πάγκοι μικροπωλητών.

Φέτος όμως ο Δήμος έχει δώσει άδεια για μικροπωλητές μόνο στην Τριών Ναυάρχων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement