Connect with us

Ελλάδα

Καρέ – καρέ η κινηματογραφική αρπαγή και ληστεία – Φωτογραφίες ντοκουμέντο με δεμένο τον 29χρονο

Published

on

Σοκάρουν οι εικόνες με τον 29χρονο που έπεσε θύμα αρπαγής και ληστείας στα Καλύβια λίγα λεπτά μετά την απελευθέρωσή του.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσίασε το MEGA και το Live News ο 29χρονος προγραμματιστής έχει στα χέρια και στο λαιμό του μονωτική ταινία που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τον δέσουν, με τα σημάδια στη φόρμα του να προδίδουν την ταλαιπωρία που πέρασε και τον ίδιο να παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Σε κατάσταση σοκ

Οι φωτογραφίες είναι μόλις λίγα λεπτά από τη στιγμή που ο 29χρονος κατάφερε να απελευθερωθεί και με το κινητό τηλέφωνο στα χέρια, καλεί σε βοήθεια την μητέρα του περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε στα χέρια των ληστών.

Tα νέα στοιχεία για την απαγωγή και τη ληστεία του νεαρού από δύο άτομα που, όπως είπε, έβλεπε για πρώτη φορά, οι μεταφορές κρυπτονομισμάτων από λογαριασμό του, η επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών και οι μαρτυρίες για τα δραματικά γεγονότα, κρατούν για ακόμα μια μέρα το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα.

Η αρπαγή και ληστεία

Ο εφιάλτης του νεαρού ξεκίνησε προχθές (3/1) το απόγευμα. Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τον νεαρό με το πρόσχημα πως είναι αστυνομικοί, τον έδεσαν με χειροπέδες και τον μετέφεραν με το δικό του αυτοκίνητο, σε δασώδη περιοχή της Αναβύσσου.

Εκεί τον έβγαλαν από το δικό του αυτοκίνητο και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του του οχήματος των δραστών. Κινήθηκαν για μικρή απόσταση και όταν σταμάτησαν τον λήστεψαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες άρπαξαν από τον 29χρονο: 2 κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του και τραπεζικές κάρτες με τον ίδιο να αναγκάζεται να αποκαλύψει τα pin.

Τα κρυπτονομίσματα

Στη συνέχεια οι απαγωγείς τον ανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων που είχε στο κινητό του τηλέφωνο. Ταχύτατα κατάφεραν να κάνουν δύο μεταφορές κρυπτονομισμάτων, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Το μαρτύριο του νεαρού προγραμματιστή δεν σταμάτησε εκεί.

Μετά τη ληστεία, οι δύο δράστες τον δένουν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, ψεκάζουν με χλωρίνη και απομακρύνονται, με τον 29χρονο να καταφέρνει κάποια στιγμή να λυθεί και να ζητάει βοήθεια από τον ιδιοκτήτη βενζινάδικου, επί της Λεωφόρου Αναβύσσου.

Επεισοδιακή σύλληψη μετά την απαγωγή

Οι δράστες έχουν στα χέρια τους, τα κλειδιά από το γραφείο και το πατρικό σπίτι του νεαρού και σπεύδουν να το διαρρήξουν. Το θύμα όμως προλαβαίνει να τηλεφωνήσει στη μητέρα του και εκείνη ειδοποιεί αστυνομικούς, που φτάνουν στην περιοχή ταχύτατα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης άμεσα μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν έναν Μολδαβό 25 ετών τον οποίο και συνέλαβαν. Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τον συνεργό του άντρα που μόλις είχαν συλλάβει, να περιμένει μέσα σε αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή.

Τραυματισμός αστυνομικού

Αφού ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του και την πρόθεση του να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος, ο οδηγός του οχήματος πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα η μάσκα του οχήματος να ακουμπήσει τα πόδια του και να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και να προκληθούν φθορές στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει.

Ο 29χρονος που παραμένει σε κατάσταση σοκ, έχει ήδη καταθέσει σε αστυνομικούς που συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν και τον δεύτερο απαγωγέα. Υποστηρίζει πως δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν και περιέγραψε τον τρόπο που αιφνιδιάστηκε.

Ο Μολδαβός που έχει ήδη συλληφθεί κατηγορίες για αρπαγή, εκβίαση, αντίσταση κατά των αρχών και ληστεία κατά συναυτουργία. Για την ώρα κρατάει το στόμα του κλειστό με τον φάκελο που σχηματίζεται να περνάει από την αστυνομία, στα χέρια της δικαιοσύνης.

Πρατηριούχος: «Από την διαδικασία αυτή φαινόταν ότι κάτι περίεργο υπάρχει»

Στην εκπομπή του Live News μίλησε ο διαχειριστής του πρατηρίου καυσίμων και περιέγραψε τα πρώτα λεπτά που ο προγραμματιστής έφθασε στο σημείο.

«Στις δέκα παρά το βράδυ, όταν κλείναμε το πρατήριο εμφανίστηκε ένας άνθρωπος σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Μας ζήτησε βοήθεια να πάρει τηλέφωνο την μητέρα του. Κάναμε τρία τηλέφωνα: ένα στην αστυνομία να επιληφθεί του θέματος, το δεύτερο στη μητέρα του κι ένα στην κοπελιά του. Από την μητέρα του ουσιαστικά ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Από την διαδικασία αυτή φαινόταν ότι κάτι περίεργο υπάρχει στην περίπτωση αυτή».

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement