Connect with us

Ελλάδα

Θεοχαρόπουλος: Δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά ένα κόμμα διακυβέρνησης

Published

on

Στην παρέμβαση που έκανε χθες από κοινού με τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, αναφέρθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Δεν είναι μια αντιπαραθετική κίνηση, αλλά μια παράλληλη κίνηση προς αυτή του προέδρου» εξήγησε το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «η σύγχρονη κεντροαριστερά είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άρα αυτό που προτείνουμε είναι η εναρμόνιση με τον κόσμο που ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Άλλες οι ανάγκες της εποχής των μνημονίων, που τότε υπήρξε έδαφος για τη ριζοσπαστική αριστερά. Τώρα το έδαφος που θα κερδηθούν οι μάχες είναι αυτό της κεντροαριστεράς. Εγώ δεν θέλω να είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά διακυβέρνησης και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουμε σύγχρονη κεντροαριστερά». Ο κ Θεοχαρόπουλος ανέφερε επίσης πως «έκλεισε ένας πρώτος ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι και αυτό έχει δηλωθεί και από τον Τσίπρα.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, με τελευταία που είδε το φως της δημοσιότητας να είναι αυτή της εταιρείας Alco, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρατήρησε ότι «παρά την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε από τον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση απέναντι στον Μητσοτάκη».

Τέλος, απευθυνόμενος προς τη Χαριλάου Τρικούπη είπε ότι «δεν είναι κανείς ιδιοκτήτης θέσεων, ιδεών και πολιτικών χώρων. Εμείς έχουμε αντίπαλο ιδεολογικό και στρατηγικό τη ΝΔ και όχι το ΠΑΣΟΚ, η σχέση μας είναι ανταγωνιστική. Η πρότασή μας δεν είναι να ενωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η πρότασή μας είναι τώρα να πάμε Κεντροαριστερά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement