Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης: «Έρχονται ουσιαστικές αλλαγές στην αστυνομία»

Published

on

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ στο θέμα της ασφάλειας μετά την αλλαγή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε πως καμία αλλαγή προσώπου από μόνη της δεν μπορεί να λύσει ένα σύνθετο πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε δραστικές αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας, τις οποίες θα υλοποιήσει η κυβέρνηση με μεγάλη ταχύτητα, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, κυρίως εκείνα που έχουν βαθύτερες κοινωνικές αιτίες.

«Παραδείγματος χάρη, παραβατικότητα και βία των ανηλίκων. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα μόνο αστυνόμευσης. Δεν μπορώ να πάρω ένα παιδί 15 χρόνων να το βάλω στη φυλακή. Δεν μπορεί να είναι αυτή η αντιμετώπιση, η τιμωρητική αντιμετώπιση μόνο ενός σύνθετου κοινωνικού φαινομένου. Θέματα bullying στα σχολεία, θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη βία κατά των γυναικών, εκεί έχουμε κάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις», σημείωσε.

Για το bullying είπε ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο τώρα εφαρμόζεται, και δίνει μεγάλη έμφαση στο να μπορούν τα παιδιά στο σχολείο να έχουν έναν δάσκαλο στον οποίο να πηγαίνουν να μιλήσουν.

«Είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα, όπως σύνθετο είναι και το πρόβλημα των γυναικοκτονιών» είπε, ενώ για τον όρο «γυναικοκτονία» είπε πως είναι η αναγνώριση ενός εγκλήματος, μιας δολοφονίας με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement