Connect with us

Εκπαίδευση

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα σήμερα

Published

on

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή φοιτητών, καθηγητών ΑΕΙ, μαθητών και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Σε πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια και υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, καλούν σήμερα φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί), εκπαιδευτικοί, καθηγητές πανεπιστημίων κ.α. σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ειδικότερα, στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτική πορεία στις 12:00 στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτική συγκέντρωση – διαδήλωση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στις 12:00 στην Καμάρα.

Στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, στις 10:30 στην Κατάληψη Παραρτήματος.

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί πορεία στις 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και των Φοιτητικών Συλλόγων, στηρίζει την Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024, με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στην αποσάθρωση και συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στις αποφάσεις τους εκφράζουν την ανησυχία πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «χτυπά την καρδιά της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ενώ σημειώνουν πως η εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών με τα δημόσια πανεπιστήμια «θα δημιουργήσει αποφοίτους δύο ταχυτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα Πέμπτη (11/01) δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου.

Η στάση εργασίας θα είναι τρίωρη, από τις 11:00 έως 14:00.

Ροή ειδήσεων

Advertisement