Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αδιάφορη» εμπορικά η Κυριακή παρά τις εκπτώσεις

Published

on

Κάτι ο άστατος καιρός, κάτι η περιορισμένη αγοραστική δύναμη «κράτησαν» τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα της Πάτρας -όσα τουλάχιστον άνοιξαν- χθες Κυριακή, ημέρα λειτουργίας της αγοράς λόγω των χειμερινών εκπτώσεων.

Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα ακόμη και στο κέντρο, όπως στη Ρήγα Φεραίου, στη Μαιζώνος και στην Κορίνθου δεν άνοιξαν καν, ενώ και κόσμος που κατέβηκε ακόμη και για βόλτα ήταν περιορισμένος, σε σχέση με άλλες Κυριακές, κυρίως λόγω του κρύου και του άστατου καιρού.

Παράλληλα χθες δεν λειτούργησαν ούτε τα σούπερ μάρκετ.

Πάντως στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που λήγουν τέλος Φεβρουαρίου τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής οι χειμερινές εκπτώσεις δεν φαίνεται πως είναι αρκετές για να «ζεστάνουν» την αγορά, καθώς αφενός προηγήθηκαν οι γιορτές και αναγκαστικά καλύφθηκαν ανάγκες κι αφετέρου, οι αυξημένες υποχρεώσεις των νοικοκυριών σε συνδυασμό και με την αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής έχουν περιορίσει την αγοραστική δύναμη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement