Connect with us

Ελλάδα

Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση

Published

on

Για την κατάσταση της υγείας του 4χρονου αγοριού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του στο σπίτι τους στα Μέγαρα ενημερώνει το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την υγεία του παιδιού, καθώς χθες Κυριακή (14/01) αποσωληνώθηκε και ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα και έχει ανακτήσει κινητικότητα στο άνω και κάτω άκρο της δεξίας του πλευράς.

Πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει στην αριστερή πλευρά -σε χέρι και πόδι- του 4χρονου, με τους γιατρούς να παρακολουθούν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Θυμίζεται ότι ο 4χρονος Χ.Ρ. υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την  έγχυση υποσκληρίδιου αιματώματος στην σπονδυλική του στήλη.

Όσον αφορά στα άλλα τρία του αδέρφια -ηλικία 8, 10 και 11 ετών- έχει ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική εκτίμηση και ο έλεγχος για τυχόν μεταδιδόμενα νοσήματα, έχουν εξετασθεί από ιατροδικαστή και εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Ορθοπεδικό Τμήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1. O ασθενής (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, που νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από 10.01.2024 με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα (μετά από κακοποίηση), χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις 12.01.2024.

2. Αποσωληνώθηκε στις 14.01.2024 και έκτοτε ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου. Παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή κατάσταση.

3. Όσον αφορά τα τρία (3) ανήλικα αδέλφια του, τα οποία εισήχθησαν στις 11.01.2024 κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθήνας :

· Άρρεν ( Χ.M.-Γ.) , έντεκα (11) ετών
· Άρρεν (Χ. Π.-Α.) , δέκα (10) ετών
· Άρρεν (Χ. Τ.-Γ., οκτώ (8) ετών

– Έχει ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική εκτίμησή τους και ο έλεγχος μεταδοτικών νοσήματων.
– Έχουν εξετασθεί από ιατροδικαστή.
– Παραμένουν νοσηλευόμενα στο Ορθοπεδικό Τμήμα συνοδευόμενα από την μητέρα τους.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement