Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πάτρα αποκτά «κεφάλι» στην κούρσα-Θετικές εξελίξεις για το δίκτυο υδατοδρόμων στην Πελοπόννησο

Published

on

Το υδατοδρόμιο Πάτρας έχοντας στην κατοχή του άδεια λειτουργίας αποκτάει κεφάλι στην κούρσα, ενώ τα υδατοδρόμια Κυλλήνης και Καλαμάτας που πρόσφατα απέκτησαν χερσαίες εγκαταστάσεις είναι οι επόμενοι σταθμοί που θα φέρουν τα υδροπλάνα στην Πελοπόννησο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες η Hellenic Seaplanes, η οποία γνωστοποίησε πως η χώρα μας μπαίνει σε νέα εποχή το 2024, με την εκκίνηση των υδροπλάνων, των υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων στον μηχανισμό των εθνικών μεταφορών.

Όπως γνωστοποίησε, μαζί με τις επιβατικές πτήσεις αερομεταφοράς θα ξεκινήσουν και οι περιηγητικές πτήσεις, με εναέρια περιήγηση πάνω από αξιοθέατα της Κέρκυρας, των Παξών, των Αντίπαξων και των Διαπόντιων νησιών (Οθωνοί), προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες στους επισκέπτες του Βορείου Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.

Η εκκίνηση των πτήσεων στα Επτάνησα φέρνει ντόμινο εξελίξεων με τα πιο κοντινά υδατοδρόμια να παίρνουν προτεραιότητα ώστε να αποκτήσουν άμεσα ρόλο.

Στο δίκτυο της Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα προστεθούν σύντομα τα λιμάνια της Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου ώστε να είναι βιώσιμο, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές αερομεταφορών.

Παράλληλα βάρος δίνεται και στην υποδομή των υδάτινων πεδίων που επιτρέπει μέσα από εγκεκριμένους θαλασσοδιαδρόμους να πετούν τα υδροπλάνα σε περιοχές που δεν έχουν ακόμα εγκαταστάσεις υδατοδρομίου, επεκτείνοντας τον αριθμό των αεροπορικών δρομολογίων και των ευκαιριών διασύνδεσης μεταξύ προορισμών.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement