Connect with us

Ελλάδα

Ταχιάος: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2024 – Δείτε νέες εικόνες

Published

on

Τον Νοέμβριο του 2024 θα παραδοθεί στους πολίτες το Μετρό της Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης και ενημέρωσης για τις εργασίες του Μετρό που είχε ο υφυπουργός στα γραφεία του Αμαξοστασίου της Πυλαίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Α.Ε., Νικόλαο Κουρέτα και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου, επανέλαβε ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2024.

6085320
6085327

Ο κ. Ταχιάος, σύμφωνα με το thestival, αναφερόμενος στο έργο του Μετρό, το χαρακτήρισε ως ένα «πολύ σημαντικό στοίχημα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο θα είναι μια μεγάλη καμπή για την αυτοπεποίθηση της πόλης και να μπορέσει να δει το μέλλον της διαφορετικά».

«Τα έργα ξεκινούν για να τελειώσουν» επεσήμανε ο υφυπουργός στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που υπήρξαν για την παράδοση του έργου.

6085325
6085321
6085317

Το χρονοδιάγραμμα και το πλάνο για τις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για την επέκταση της γραμμής του Μετρό της Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, ο κ. Ταχιάος δήλωσε ότι εμπλέκονται πέντε διαφορετικές εργολαβίες, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα είναι έτοιμη έξι με οκτώ μήνες μετά την παράδοση της βασικής γραμμής, δηλαδή μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου του 2025.

Ακόμα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει το πρόγραμμα επεκτάσεων του Μετρό Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη και η σύνδεσή της με το Μετρό.

Με μία σύντομη αναφορά στις εργασίες του FlyOver στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να παραδοθεί το έργο, στο χρονικό διάστημα που έχει προβλέψει.

6085309
6085310
6085307

Από πλευράς της κατασκευαστικής εταιρείας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ΑΚΤΩΡ Α.Ε., ο κ. Εξάρχου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στις εργασίες και τόνισε με τη σειρά του ότι το έργο θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024. «Είμαστε καθημερινώς πάνω από το έργο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, όπως έχουμε υποσχεθεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικό δρομολόγιο του Μετρό, σε όλη τη διαδρομή του, από το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, έως τον σταθμό στον ΟΣΕ, χωρίς οδηγό, παρουσία του Νίκου Ταχιάου και δημοσιογράφων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement