Connect with us

Ελλάδα

Ψυρρή: Viral η ιδιωτική εκκλησία που πωλείται – Είναι του 1936, το τάμα της οικογένειας

Published

on

Περπατώντας κανείς στα στενά στου Ψυρρή διασχίζοντας την Αγίων Αναργύρων στην συμβολή της με την Αγαθάρχου παρατηρεί το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής το οποίο όπως μαρτυρούν οι εικόνες που έφθασαν στο prorothema.gr έχει βγει στο σφυρί!

Η είδηση του πωλητηρίου έχει γίνει Viral σε TikTok και Χ (Twitter) καθώς δεν συνηθίζεται η Εκκλησία να πουλά ιερούς ναούς. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα. Όπως ανέφερε η κυρία Βασιλική Νικολακοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναθήναια» το παρεκκλήσι αυτό είναι ένας ιδιωτικός ναός που ανήκει σε μια από τις παλιές αθηναϊκές οικογένειες της Αγγελικής Ιωαννίδη, το γένος Μπούκη.

ekklisia_2

Τάμα της οικογένειας

«Η Αγγελική Ιωαννίδη και ο σύζυγός της Γιώργος έρχονταν κάθε χρόνο για να τιμήσουν την γιορτή της Αγίας Παρασκευής. Τότε άνοιγαν τον ναό και γινόταν λειτουργία. Ο ναός αυτός σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Μπούκη και όπως ξέρουμε ήταν ένα τάμα της οικογένειας το οποίο τηρούσαν μέχρι και πριν από δυο χρόνια η Αγγελική και ο Γιώργος. Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έρχονται και ξέρουμε ότι ο Γιώργος έφυγε από τη ζωή, κάτι που μπορεί να έχει γίνει και με την Αγγελική. Τα παιδιά τους που ζουν στο εξωτερικό έχουν βάλει πωλητήριο στο οικόπεδο που έχει το παρεκκλήσι και ένα μικρό σπιτάκι».

Η ταμπέλα που έχει τοποθετηθεί πάνω στον τοίχο της Αγίας Παρασκευής και αναγράφει τα τηλέφωνα που μπορεί να καλέσει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής προκαλεί το ενδιαφέρον των περαστικών αφού δεν συνηθίζεται μια εκκλησία να βγαίνει προς πώληση. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί αντιστοιχούν σε νούμερα με προέλευση τη Μάλτα, εκεί όπου ζει η οικογένεια της Αγγελικής και του Γιώργου Ιωαννίδη. Το συγκεκριμένο εκκλησάκι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Μπούκη, όπως προαναφέραμε, ολοκληρώθηκε το 1936 και αγιογραφήθηκε από τον ζωγράφο Δημήτριο Πελεκάση.

ekklisia_3
ekklisia_4

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement