Connect with us

Ελλάδα

«Έκλεισε» ο Βόσπορος – Άγνωστο για πόσο θα διακοπεί η κυκλοφορία

Published

on

Ένα δεξαμενόπλοιο τύπου aframax, το οποίο είχε εγγραφεί στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ στις 18 Ιανουαρίου για παραβίαση του ορίου των ανώτατων τιμών για το θαλάσσιο ρωσικό πετρέλαιο, προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας στον Βόσπορο την Κυριακή.

Οι διελεύσεις διακόπηκαν προσωρινά και προς τις δύο κατευθύνσεις ανακοίνωσε η γενική διεύθυνση ασφάλειας των ακτών της Τουρκίας (KEGM) στο Χ (πρώην twitter) στις 12:01 τοπική ώρα.

Το πλοίο που έκλεισε τα στενά – Άγνωστο πόσο θα διαρκέσει
Η KEGM δεν διευκρίνισε πόσο θα διαρκέσει η διακοπή της κυκλοφορίας.

Οι τουρκικές αρχές έλαβαν το μέτρο αφού το πλοίο Peria χωρητικότητας 114.800-dwt (κατασκευής 2006) έριξε άγκυρα στον κόλπο Kecilik, ανέφερε η KEGM.

Τα δεδομένα του πλοίου δείχνουν ότι η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στη βόρεια είσοδο του Βοσπόρου.

Σύμφωνα με το KEGM, το Peria βρισκόταν καθ’ οδόν από τη Ρωσία προς το τουρκικό λιμάνι της Σμύρνης. Οι πάροχοι δεδομένων πλοίων δείχνουν ότι φόρτωσε φορτίο πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ στις 9 Ιανουαρίου.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ
Το πλοίο είναι υπό τη διαχείριση της Hennesea Tankers με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ως εκ τούτου, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 18 δεξαμενόπλοιων της εταιρείας που τέθηκαν υπό κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση μόλις πριν από τρεις ημέρες.

Πηγή: ΟΤ

Ροή ειδήσεων

Advertisement