Connect with us

Μπάσκετ

Στη Ρόδο για το διπλό ο Απόλλων

Published

on

Στη Ρόδο εκστρατεύει σήμερα ο Απόλλων, φιλοξενούμενος (18:00, Εrtsports 1) του Κολοσσού στο κλειστό της Καλλιθέας για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Ένα παιχνίδι δύσκολο μιας τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και η μελανόλευκη ομάδα, θέλουν τη νίκη, προκειμένου να έχουν ελπίδες σε ό,τι αφορά τη σωτηρία στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ.
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Σχετικά ισορροπημένη είναι η ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων στην Basket League αφού τους χωρίζει μόνο μία νίκη, μετά την επικράτηση του Κολοσσού στο ματς του πρώτου γύρου που έγινε στην Πάτρα. Τα παιχνίδια της Ρόδου πάντως, χαρακτηρίζονται από δύο σερί. Ο Απόλλων έφυγε με τη νίκη στις τρεις πρώτες φορές που επισκέφτηκε το νησί, όμως για τον Κολοσσό ακολούθησαν πέντε διαδοχικές, εντός έδρας νίκες. Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Ο Κολοσσός πέρασε από την Πάτρα, κυριαρχώντας στο δεύτερο ημίχρονο και αφού βρέθηκε πίσω στο πρώτο με τρεις πόντους (42-39). Με το επιμέρους 48-27 του δεύτερου μέρους, έφτασε στη νίκη με 87-69 που παραμένει και η μοναδική που σημείωσε στο φετινό Πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο του.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Ο Τσαντ Μπράουν απέχει επτά πόντους από τους 400 στην καριέρα του στην Basket League. Έφτασε τους 393 μέσα από 46 αγώνες (8,54 μέσος όρος). Οι Τζος Πέρκινς και Τζάστιν Μπιμπς πρόλαβαν μέσα από τα τρία πρώτα παιχνίδια τους με τον Απόλλωνα να μοιράσουν συνολικά 30 ασίστ. Με έξι ριμπάουντ ο Τσαντ Μπράουν θα γίνει ο 55ος στην ιστορία του Απόλλωνα στην Basket League, που θα φτάσει τα 100. Ο Ρασάντ Βον έκανε οχτώ κλεψίματα στα τρία τελευταία παιχνίδια του, ενώ είχε δύο στα πρώτα τέσσερα. Ο Απόλλων έχει το χαμηλότερο ποσοστό διπόντων της κατηγορίας (48,83%), στα τρία τελευταία παιχνίδια του είχε 61/105 (58,09%). Μετά από ένα σερί πέντε αγώνων με διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ, η αχαϊκή ομάδα περιορίστηκε σε μονοψήφιες επιδόσεις στους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους. Στο μεταξύ, οι Π. Πουρσανίδης, Ζακεστίδης και Χριστινάκης θα διευθύνουν την αναμέτρηση. Τα άλλα παιχνίδια της ίδιας αγωνιστικής που θα γίνουν σήμερα είναι τα εξής): (17.15): ΠΑΟΚ-Λαύριο: Τσολάκος-Μαρινάκης-Μαγκλογιάννης. Γ. Μπουρούσης 20.15: Καρδίτσα-Μαρούσι Αγραφιώτης-Θεονάς-Κατραχούρας. (22/1, ΟΑΚΑ 20.15): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Τσαρούχα-Συμεωνίδης-Πιτσίλκας.
ΤΑΣΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement