Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεσολόγγι: «Ξεσκονίζουν» το τετράδιο του Μπάμπη με τα ονόματα όσων του χρωστούσαν οι Αρχές – Περιέχει και τον κρεοπώλη

Published

on

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, που εξετάζουν όλα τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο του Μπάμπη Κούτσικου, στο Μεσολόγγι, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και ένα τετράδιο που κρατούσε ο 31χρονος, γεμάτο με σημειώσεις και ονόματα συγκεκριμένων ανθρώπων, στους οποίους είχε δανείσει διάφορα ποσά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι Αρχές, αναζητώντας στοιχεία σχετικά με την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου -ο οποίος βρέθηκε χθες νεκρός σε βαλτώδη περιοχή στο Μεσολόγγι, έπειτα από 18 ημέρες αναζήτησης- κατέσχεσαν από το σπίτι του, με τη σύμφωνη γνώμη των οικείων του, ένα μπλε τετράδιο, στο οποίο εντοπίστηκαν σημειώσεις με ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα, κάποια εκ των οποίων παραπέμπουν προφανώς σε χρηματικά ποσά.

Ανάμεσα στα ονόματα ξεχωρίζει αυτό του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Μπάμπη κρεοπώλη, Μάκη Ρήγα, και δίπλα του η σημείωση «3.000 ευρώ», ενώ για τα υπόλοιπα πρόσωπα που κατονομάζονται με τα μικρά τους ονόματα, αναφέρεται ότι κατέθεσαν επωνύμως στις Αρχές, επιβεβαιώνοντας ότι πρόσκεται για ποσά που χρωστούσαν στον δολοφονηθέντα.

Εκτός, δε, από κινητά τηλέφωνα και ένα λάπτοπ που κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο των αναζητήσεων για την υπόθεση, από την οικία που διέμενε ο Μπάμπης Κούτσικος στο Μεσολόγγι, στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ένα μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων, που ήταν συνδεδεμένο μέσω εφαρμογής με τα κινητά του τηλέφωνα.

Τι είπε στην απολογία του ο κρεοπώλης

Εν τω μεταξύ, για ενασχόληση του δολοφονημένου Μπάμπη με κυνήγι θησαυρού μιλά στην απολογία του ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση, που εκτυλίχθηκε στο Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο 50χρονος ισχυρίζεται πως ο Μπάμπης Κούτσικος ήταν αυτός που τον καθοδηγούσε στη διαδρομή στα πέριξ του κάμπου του Ευηνοχωρίου (σ.σ. δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή στην οποία βρέθηκε άγρια δολοφονημένος ο 31χρονος). Ο ίδιος λέει στην απολογία του πως έφερναν γύρες στην περιοχή, κάτι το οποίο δεν τον απασχολούσε, καθώς «περνούσε η ώρα του» και δεν ρώτησε τον Μπάμπη για το πού ακριβώς πήγαιναν.

Στη συνέχεια ο ίδιος υποστηρίζει πως, σε συζητήσεις που είχαν, ο Μπάμπης του είχε πει πως έψαχνε για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως γνωρίζει ότι «συνεργαζόταν με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ, κοντά σε μία εκκλησία, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ».

Παράλληλα, αναμένονται οι απαντήσεις από τον έλεγχο του DNA που ελήφθη από τον 50χρονο, καθώς θα συγκριθεί με γενετικό υλικό από τα νύχια του άτυχου Μπάμπη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement