Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τον Διοικητή της Τροχαίας

σπιράλ: Πολιτικά καπρίτσια αφήνουν την Πάτρα χωρίς Δημοτική Αστυνομία

Published

on

 

 

Την Τροχαία Πατρών επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του σπιράλ  και συζήτησε με τον Διοικητή Χρήστο Ντεμίρη θέματα που άπτονται της λειτουργίας της πόλης. Τον επικεφαλής του σπιράλ Πέτρο Ψωμά συνόδευαν ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος και ο Γραμματέας της παράταξης Ανδρέας Κοσμάτος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό της πόλης, την υποστελέχωση της Τροχαίας, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο και σε αρτηρίες με έντονο φόρτο καθώς και ζητήματα συνεργασίας με τον Δήμο Πατρέων.

Με το κυκλοφοριακό να παραμένει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της Πάτρας, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να προχωρήσει, με δραματική χρονική υστέρηση, σε μια σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξουν την κυκλοφοριακή λειτουργία της Πάτρας. Το σπιράλ υπενθυμίζει την μοναδική πρωτοτυπία του Δήμου Πατρέων: με απόφαση της δημοτικής αρχής η πόλη δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία. Πρόσφατα μάλιστα απορρίφθηκε το “δώρο” της πρόσληψης 106 νέων δημοτικών αστυνομικών! Ο λόγος φτηνός: ένα πολιτικό καπρίτσιο της δημοτικής αρχής που αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη δημοτική δομή, ως “κατασταλτικό μηχανισμό”. 

Επιπλέον, κατά την πρόσφατη ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων για τα πορίσματα τελευταίας μελέτης για τις επερχόμενες κυκλοφοριακές αλλαγές, ο δήμαρχος εξέφρασε ξανά την άποψη πως “ο δήμος δεν θα λύσει τα προβλήματα της πολιτείας”. Αφήνει, επομένως, την Πάτρα χωρίς δημοτική αστυνόμευση προκειμένου να… αντιπολιτευτεί. Θύμα και πάλι η πόλη και η λειτουργία της.

Το σπιράλ θυμίζει πως η εικόνα πόλης είναι αρμοδιότητα του Δήμου Πατρέων και επισημαίνει πως το κυκλοφοριακό θα ήταν ένα μόνο ζήτημα που -μερικώς, έστω- θα αντιμετωπιζόταν αν στην Πάτρα λειτουργούσε δημοτική αστυνομία. Όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους σοβαρούς δήμους της χώρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement