Connect with us

Ελλάδα

Πειραιάς: Συνελήφθη 43χρονος Πατρινός που παρενοχλούσε ανήλικη – Η παγίδα που του έστησε ο πατέρας της

Published

on

Συνελήφθη 43χρονος στον Πειραιά, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο άνδρας που συνελήφθη, είναι από την Πάτρα και προσέγγισε την ανήλικη μέσω Instagram. Η κοπέλα ενημέρωσε τον πατέρα της ο οποίος παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε σπίτι φίλου του στην περιοχή του Πειραιά.

Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί οι οποίοι τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον συνέλαβαν. O 43χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τους τελευταίους μήνες προσέγγιζε μέσω διαδικτύου και κυρίως μέσω του Instagram γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, «επιδεικνύοντας ανάλογη συμπεριφορά, για να ικανοποιεί τις γενετήσιες ορμές του».

Επίσης, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του στην Πάτρα αλλά και στο αυτοκίνητό του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικές μικροσυσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων αντίστοιχου περιεχομένου. Από την κατοχή αυτού κατασχέθηκε ένα σακίδιο πλάτης. Μέσα στο σακίδιο, υπήρχαν ερωτικά βοηθήματα – εξαρτήματα, καθώς και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια από την οποία εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και δυνάμει αυτού, παραγγελία για φυλάκιση για το Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, ο 43χρονος, ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Πάτρας, χρησιμοποιώντας εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να αποκτήσει επαφή με ανήλικη με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών του.

Η ανήλικη ωστόσο ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της, ο οποίος, παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε οικία στην περιοχή του Πειραιά, όπου ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Ακολούθως οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου συνελήφθη ενώ κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης που περιείχε ερωτικά βοηθήματα – εξαρτήματα, καθώς και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου.

Από τις επακόλουθες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οικία και στο όχημά του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Οι κατασχεθείσες συσκευές απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement