Connect with us

Ελλάδα

«Φάρμακο SOS κατά της παχυσαρκίας»-Αναμένεται εντός έξι μηνών

Published

on

Με είδηση SOS για χιλιάδες πολίτες των οποίων η υγεία επιβαρύνεται από επιπλέον κιλά, αφού στο πρώτο εξάμηνο του 2024 αναμένεται η κυκλοφορία φαρμάκου αμιγώς κατά της παχυσαρκίας, και με την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων, εφαρμογών και νέων φαρμάκων στον τομέα της Ενδοκρινολογίας, ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας «Ενδόραμα».

Σημαντική παράμετρος του Συνεδρίου το «Πολιτιστικό Ενδόραμα» με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα-αναφορά στην Ελληνόφωνη Καλαβρία, με έκθεση φωτογραφίας της Φωτεινής Καϊμακάκη, μουσική εκδήλωση στα Παλαιά Σφαγεία και επίλογο ημερίδα με θέμα «Ελληνόφωνη Καλαβρία» που διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΒΑΓΕΝΑΚΗ
Στο συνέδριο που διοργανώνεται επί 16 χρόνια από τους γνωστούς Καθηγητές ενδοκρινολόγους-διαβητολόγους, Νεοκλή Γεωργόπουλο και Κώστα Μάρκου, παρουσιάστηκε ένα πρωτοποριακό αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ με την πορεία ζωής από τα παιδικά του χρόνια, την καταξίωσή του έως και την αφυπηρέτησή του του διεθνώς αναγνωρισμένου Καθηγητή Ενδοκρινολογίας που «έφυγε», Απόστολου Βαγενάκη.
Η «Γ» απευθύνθηκε στην «καρδιά» του Συνεδρίου, τον γνωστό Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Πατρών και πρώην βουλευτή Κώστα Μάρκου με ερώτημα ποια είναι τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και αν υπάρχουν πολλά υποσχόμενες νέες θεραπείες.
Ο Καθηγητής Μάρκου αναφερόμενος στο τι απέρρευσε από το φετινό Συνέδριο επεσήμανε: «Είναι σημαντικό ότι παρουσιάστηκαν όλες οι νέες εξελίξεις σε όλα τα πεδία της Ενδοκρινολογίας. Είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εισηγήσεις που αφορούσαν στις παθήσεις του θυρεοειδούς και ειδικότερα των όζων καθότι οι περισσότεροι ενδοκρινολογικοί ασθενείς είναι αυτοί που έχουν όζους.
Ο ίδιος απαντώντας για τις νέες θεραπείες υπογράμμισε ότι μέσα σε αυτή την χρονιά θα κυκλοφορήσουν νέα θεραπευτικά σχήματα που αφορούν στο πεδίο του μεταβολισμού, στον σακχαρώδη διαβήτη και στην παχυσαρκία.
«Ειδικά για την παχυσαρκία παρουσιάστηκαν νέα σκευάσματα και θεωρώ ότι είναι σημαντική είδηση ότι το 1ο εξάμηνο του 2024 θα κυκλοφορήσει φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο θα έχει αποκλειστική ένδειξη την παχυσαρκία. Είναι γνωστά τα προβλήματα που προκύπτουν σε επίπεδο μείωσης της διαθεσιμότητας από την «φασαρία» ζήτησης που δημιουργείται για τα σκευάσματα που έχουν μεν ένδειξη τον διαβήτη αλλά χρησιμοποιούνται και για την παχυσαρκία, επειδή έχουν σύνοδο αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Τώρα τα νέα σκευάσματα θα εδράζουν αποκλειστικά την δράση τους στην καταπολέμηση της παθολογικής παχυσαρκίας και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό καθότι θα έχει σαν αποτέλεσμα την πρόληψη ασθενειών που προκύπτουν από την παχυσαρκία και βεβαίως την βελτίωση της υγείας των παχύσαρκων ατόμων. Είναι σημαντικό επίσης ότι το αναμενόμενο σκεύασμα δεν συνοδεύεται από παρενέργειες», εξήγησε.
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement