Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Δημοτική Αρχή στο πλευρό των αγροτών της Αχαϊας

Published

on

Στο πλευρό των αγροτών της Αχαΐας, που έχουν ξεσηκωθεί εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με πρώτο αυτό της ακρίβειας, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, των μειώσεων στις επιδοτήσεις κλπ, στέκεται η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Σήμερα (Τετάρτη 31 Ιανουαρίου) οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας και Αρχιτεκτονικού Έργου, Παναγιώτης Μελάς παραβρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι αγρότες, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής δήλωσαν συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων κι όλων των παραγωγών της υπαίθρου που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών σε δήλωσή του τόνισε ότι οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους εξαιτίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που οδηγούν στο ξεκλήρισμα των αγροτών και στον έλεγχο της παραγωγής και της αγοράς αφού αποσκοπούν μόνο στο κέρδος για τους λίγους.

Οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, στα λιπάσματα και στις πρώτες ύλες για την παραγωγή δίνουν τη χαριστική βολή στους Έλληνες αγρότες που την ίδια στιγμή πωλούν φθηνά τα προϊόντα τους στο χωράφι και αυτά στη συνέχεια πωλούνται πανάκριβα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τόνισε ο Δ. Πλέσσας και συμπλήρωσε ότι και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ φθάνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στους αγρότες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκινήσουν ή να χρεώνονται για την παραγωγή νέας σοδειάς.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος κάλεσε τους αγρότες και όλο το λαό να συμμετέχουν στην παμπατραϊκή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη για να διεκδικήσει η Πάτρα αυτά που της ανήκουν και της τα στερούν. 

Ροή ειδήσεων

Advertisement