Connect with us

Εκκλησιαστικά

Εκκλησία: Γιατί δεν αποδεχόμαστε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Οι 5 άξονες της εγκυκλίου που θα διαβαστεί στους ναούς την Κυριακή

Published

on

Στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες η εγκύκλιος για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα διαβαστεί στους ναούς της χώρας την ερχόμενη Κυριακή.

Πρόκειται για ένα κείμενο έκτασης πέντε σελίδων, γραμμένο σε ήπια γλώσσα, που καθιστά σαφές ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, ενώ ταυτόχρονα απευθύνει μήνυμα αγάπης προς όλους τους αμαρτωλούς.

Η εγκύκλιος που θα αναγνωστεί αντί κυριακάτικου κηρύγματος, κινείται σε πέντε άξονες και καταλήγει προτρέποντας την κυβέρνηση να ασχοληθεί με «το πρόβλημα του Δημογραφικού, το οποίο παρότι συνιστά μείζον εθνικό θέμα, υπονομεύεται», όπως αναφέρεται, από το «προωθούμενο νομοσχέδιο».

«Σε ένα ευνομούμενο κράτος η Πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανά της έχει την αρμοδιότητα να καταρτίζει νομοσχέδια και να ψηφίζει νόμους, ώστε στην κοινωνία να υπάρχει ενότητα, ειρήνη και αγάπη» επισημαίνει η εγκύκλιος.

«Η Εκκλησία όμως είναι θεσμός αρχαιότατος, έχει διαχρονικές παραδόσεις αιώνων, συμμετέχει σε όλες τις κατά καιρούς δοκιμασίες του λαού, συνετέλεσε αποφασιστικά στην ελευθερία του, όπως φαίνεται από την Ιστορία, την παλαιότερη και την πρόσφατη και πρέπει όλοι να στέκονται με σεβασμό, τον οποίο κατά καιρούς διακηρύσσουν. Η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πολιτεύεται κατά Θεόν και ποιμαίνει όλους. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνεται σεβαστός». Και αναφέρει συγκεκριμένα:

«Στο θέμα του λεγόμενου «πολιτικού γάμου των ομοφυλόφιλων», η Ιερά Σύνοδος όχι μόνο δεν μπορεί να σιωπήσει, αλλά πρέπει να ομιλήσει από αγάπη και φιλανθρωπία σε όλους».

Αιτιολογώντας την απόφασή τους, οι ιεράρχες επικαλούνται αποσπάσματα από το βιβλίο της Γενέσεως αλλά και από την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πρόσφατη συνεδρίασή τους.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης που θα γίνει στους πιστούς βρίσκεται η δομή της χριστιανικής οικογένειας και η κατά την Εκκλησία προστασία της, ενώ θα αναλυθούν πέντε σημεία, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ»: ο θεολογικός και ποιμαντικός ρόλος της Εκκλησίας, η αγάπη της προς κάθε άνθρωπο ως δημιούργημα του Θεού, η Θεολογία της Εκκλησίας για τον γάμο, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Πολιτεία τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ τέλος επικαλούμενοι το άρθρο 2 του Συντάγματος οι ιεράρχες σημειώνουν:

«Προτρέπουμε την Πολιτεία να προβεί στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που εξελίσσεται σε βόμβα έτοιμη να εκραγεί και είναι το κατεξοχήν θέμα της εποχής μας, του οποίου η επίλυση υπονομεύεται από το προς ψήφιση νομοσχέδιο και την καλούμε να υποστηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες που προσφέρουν πολλά στην κοινωνία και το έθνος».

Ροή ειδήσεων

Advertisement