Connect with us

Auto

Με ηλεκτροκινητήρα το μελλοντικό Honda NSX

Published

on

Στη Honda έχουν αρχίσει να εργάζονται εντατικότερα για την εξέλιξη και δημιουργία νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, όπως τονίζει σχετικά το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στην Έκθεση Τεχνολογίας CES, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας.

Την επίσημη παρουσίαση των μελλοντικών σχεδίων της ιαπωνικής εταιρείας έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της, Τοσιχίρο Μίμπε, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα στελέχη του τμήματος R&D ασχολούνται με την ανάπτυξη ιδεών και τεχνολογιών, οι οποίες θα αρχίσουν να διατίθεται στην αγορά από το 2026 και έπειτα.

Αυτά θα ανήκουν στη λεγόμενη «Σειρά 0», όπως ονομάζουν στη Honda τη νέα γενιά αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους που θα περιλαμβάνει και ένα sports car.

Ο Μίμπε επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξέλιξής τους συνεχίζεται βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί και της κατασκευαστικής φιλοσοφίας που έχει αποφασιστεί να αντιπροσωπεύουν.

Στόχος είναι να προσφέρουν στους επιβάτες τον μέγιστο δυνατό ωφέλιμο χώρο και την άνεση που θέλουν και στον οδηγό τη δυνατότητα να χαίρεται την οδική συμπεριφορά.

Για το τελευταίο στοιχείο, είναι απαραίτητο να μειωθεί όσο το δυνατόν το βάρος του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν μπαταρίες οι οποίες να είναι μικρότερες σε διαστάσεις αλλά να προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία απ’ ό,τι τώρα.

Επίσης, διευκρίνισε ότι στα νέα μοντέλα ο ηλεκτροκινητήρας και το σύστημα μετάδοσης θα αποτελούν μια ενιαία μονάδα, ώστε να είναι ισομοιρασμένο το βάρος στο όχημα και να υπάρχει η μεγίστη ευρυχωρία στην καμπίνα.

Τέλος, αυτά τα στοιχεία θα χαρακτηρίζουν και το καινούργιο μοντέλο επιδόσεων το οποίο θα δίνει «εντελώς διαφορετική αίσθηση στον οδηγό» όπως τόνισε ο Μίμπε.

Πολλοί θεωρούν ότι αναφέρεται σε αυτό που θα αντικαταστήσει το NSX είτε ως απευθείας διάδοχος είτε ως εν δυνάμει, δηλαδή ως ένα νέο το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα της Honda.

Ροή ειδήσεων

Advertisement