Connect with us

Ελλάδα

«Έφυγε ένα μεγάλο βάρος από μέσα μου» είπε η 14χρονη από το Κερατσίνι που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον παππού της

Published

on

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στο Κερατσίνι από τον ίδιο τον παππούς της, μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Κωνσταντίνος Γώγος, μίλησε στο OPEN, σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του κοριτσιού: «Το 2022 ενημερώνονται οι γονείς για τα τραγικά γεγονότα από την κόρη τους, η οποία παίρνει το κουράγιο και ενημερώνει το οικογενειακό της περιβάλλον για τα όσα βίωνε από την ηλικία των 9 ετών» ανέφερε ο κ. Γώγος.

Όπως είπε ο δικηγόρος οι γονείς με το που αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης του παιδιού τους, πήγανε κατευθείαν στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ και κατέθεσαν καταγγελία. «Αφού επιβεβαιώνονται σε πρώτη φάση οι πληροφορίες, σχηματίζεται δικογραφία, πάει στην Εισαγγελία και από εκεί στο Α’ ανακριτικό τμήμα του Πειραιά. Έχει περάσει το αυτόφωρο, οπότε φτάνουμε στα τέλη του 2023 όπου εκδίδεται ένταλμα και στη συνέχεια το βούλευμα για την παραπομπή του (78χρονου) κατηγορουμένου» πρόσθεσε.

Ο 78χρονος που οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης. Ο παππούς παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, έχοντας στο πλευρό του τη μία από τις δύο κόρες του, η οποία μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια υπερασπίζονται τον πατέρα τους, λέγοντας ότι δεν ισχύουν όσα καταγγέλλει η ανήλικη.

«Ο φερόμενος δράστης μέχρι χθες, δεν είχε εμφανιστεί ούτε στις εισαγγελικές ούτε στις ανακριτικές αρχές, με αποτέλεσμα αφού εκδόθηκε ένταλμα χθες (5/2), να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης. Μέχρι στιγμής δεν έχει απολογηθεί, ούτε μπορεί να του δοθεί αυτό το δικαίωμα, αλλά μπορεί να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης στο συμβούλιο όπου μπορεί να αναφέρει τη θέση του σχετικά με την υπόθεση» είπε ο δικηγόρος.Κερατσίνι: Πως δρούσε ο 78χρονος σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογενείας

«Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπήρχαν περιπτώσεις που ο 78χρονος ήταν μόνος του με το παιδί. Υπήρχαν και περιπτώσεις που ήταν οι υπόλοιποι σε κάποιο άλλο χώρο και έβρισκε μια ευκαιρία ο παππούς να απομονωθεί με το παιδί, με την πρόφαση να δουν μια ταινία ή τηλεόραση και εκεί προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις» ανέφερε ο δικηγόρος για το πώς δρούσε ο παππούς στο κορμάκι της εγγονής του.

Η άρνηση του παιδιού να μείνει με τον παππού του

Αναφορικά με το αν το κοριτσάκι αρνούνταν να πηγαίνει στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς ο δικηγόρος της οικογενείας ανέφερε: «Όταν σιγά-σιγά άρχισε το παιδάκι να μεγαλώνει, σύμφωνα με τους γονείς εμφάνιζε μια άρνηση και έλεγε “δεν θέλω να πάω στον παππού”. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το παιδί δεν είχε πει κάτι στους γονείς του, ώστε να αντιληφθούν και εκείνοι τι συνέβαινε».
Το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο

Για το πώς αντιμετώπισαν την κατάσταση οι γονείς του παιδιού, όταν κατάλαβαν τις αποτρόπαιες πράξεις του παππού ο κ. Γώγος τόνισε : «Στο γραφείο μου είχαν έρθει και ο πατέρας και η μητέρα μαζί. Και οι δύο έχουν δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ανεξάρτητα από τον συγγενικό βαθμό. Οπότε και οι δύο έχουν κάνει τα απαραίτητα για να υποστηρίξουν την κατηγορία για το παιδί τους».

Το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο

«Το παιδί πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, ωστόσο από την πρώτη μέρα που κατέθεσε την καταγγελία και μετά, παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, προκειμένου να βρει σιγά – σιγά τα πατήματά του. Η 14χρονη μετά την κατάθεση είπε ότι “έφυγε ένα μεγάλο βάρος” από μέσα της και αυτό είναι το σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις», κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement