Connect with us

Διεθνή

Ομόφυλα ζευγάρια: Η τεράστια «υποκρισία» την οποία καταγγέλλει ο πάπας Φραγκίσκος

Published

on

Στην απόφασή του υπέρ της ευλογίας των ομόφυλων ζευγαριών από τους καθολικούς ιερείς αναφέρθηκε εκ νέου ο πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό περιοδικό «Credere».

Πιο αναλυτικά, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε: «Κανείς δεν αντιδρά αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αλλά αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο. Αυτό είναι υποκρισία. Το κεντρικό σημείο της απόφασής μου αυτής, είναι το αίσθημα υποδοχής».

Ποντίφικας: «Ευλογούνται δύο άνθρωποι που αγαπιούνται»

Ο Αργεντινός ποντίφικας συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να αρνείται κανείς την ευλογία σε κανέναν». «Ευλογούνται δύο άνθρωποι που αγαπιούνται», είπε, αναφερόμενος στον γάμο ομοφύλων.

Η θέση του πάπα είναι ότι «η ευλογία πρέπει να δίδεται σε όλους τους ανθρώπους που είναι σε θέση να λάβουν τη Θεία Βάπτιση».

«Ο κόσμος υποφέρει. Εμείς οι ιερείς κάποιες φορές ζούμε με ανέσεις. Πρέπει να νιώσουμε την κούραση, το πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε ο Φραγκίσκος.

Ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά
Ο πάπας Φραγκίσκος ταράζει πολύ συχνά τα λιμνάζοντα νερά της Εκκλησίας. Προ ημερών, επί παραδείγματι, είπε για το σεξ:

«Η εγκράτεια δεν πρέπει να συγχέεται με την αποχή από το σεξ. H eγκράτεια είναι η βούληση να μη θεωρήσεις ποτέ τον άλλο ιδιοκτησία σου, αλλά να τον σέβεσαι. H απόλαυση του σεξ είναι δώρο Θεού».

Οι προοδευτικές θέσεις του για τους μετανάστες, τα δικαιώματα και τον ίδιο τον καπιταλισμό προκαλούν είτε ενθουσιασμό είτε δυσφορία σε ανθρώπους – ανάλογα με το ιδεολογικό τους υπόβαθρο.

 

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement