Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Κύμα κακοκαιρίας στην Δυτική Ελλάδα- Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από σήμερα μέχρι αύριο το βράδυ

Published

on

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα και σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής κατά τόπους, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι και οι αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, σήμερα αρχικά βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ μέχρι το βράδυ ανάλογη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και σε τμήματα της Πελοποννήσου. Από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ

Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Παράλληλα, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ωστόσο στο Ιόνιο το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και την εκδήλωση λασποβροχών.

Οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι αύριο το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ γίνεται λόγος για κακοκαιρία που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τη νύχτα της Δευτέρας. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως επίσης και οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο. Η επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (11-02-24) μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας (12-02-24). Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τμήματα της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement