Connect with us

Διεθνή

Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο στο Ιράν

Published

on

Δικαστήριο του Ιράν καταδίκασε έναν άνδρα σε θανατική ποινή για τηδολοφονία του σκηνοθέτη Νταριούς Μερτζουί και της συζύγου του τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε σήμερα επίσημο μέσο ενημέρωσης.

Το μεγάλο όνομα του ιρανικού κινηματογράφου, ο Μερτζουί δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ηλικία 83 ετών στις 15 Οκτωβρίου μαζί με τη σύζυγό του Βαχιντέχ Μοχαμαντιφάρ, μια 54χρονη σεναριογράφο, στο σπίτι τους στο Καράτζ, δυτικά της Τεχεράνης.

“Ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σύμφωνα με τον νόμο των αντιποίνων”, που χρησιμοποιείται στο Ιράν σε υποθέσεις δολοφονίας και συνδέεται με την επιθυμία της οικογένειας του θύματος να επιβληθεί η θανατική ποινή, ανέφερε ο επικεφαλής των δικαστικών αρχών της επαρχίας Αλμπόρζ, ο Χοσέιν Φαζελί-Χαρικαντί, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων της δικαστικής αρχής Mizan Online.

Η δικαστική αρχή ανέφερε τον Ιανουάριο την εμπλοκή στο διπλό έγκλημα τεσσάρων ανδρών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην κηπουρός του ζευγαριού, που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος.

Ο άνδρας είχε εισέλθει στη βίλα μαζί με τους συνεργούς του και αφού χτύπησε τον σκηνοθέτη στη συνέχεια τον μαχαίρωσε στον λαιμό την ώρα που έβλεπε τηλεόραση. Η σύζυγός του βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της.

Δύο από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε συνολική φυλάκιση 36 ετών ο καθένας και ένας τέταρτος σε οκτώ χρόνια, σύμφωνα με το Mizan, το οποίο μετέδωσε ότι μπορεί να ασκηθεί έφεση επί των αποφάσεων.

Ο Ντάριους Μερτζουί ήταν σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος για έξι δεκαετίες κατά τις οποίες αντιμετώπισε λογοκρισία πριν και μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Πιο γνωστές ήταν οι ταινίες του “Η Αγελάδα” (1969) και η κωμωδία “Χαμούν” (1990).

Ροή ειδήσεων

Advertisement