Connect with us

Ελλάδα

Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μποροβετς

Published

on

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία το μεσημέρι της Δευτέρας (12/02/2024) στην περιοχή Markujik 3, σύμφωνα με το τα βουλγαρικά site.

Η σορός του Έλληνα σκιέρ βρέθηκε από την ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο σημείο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία με αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει στο bTV πως «η παρέα κατέβηκε το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς» Όπως τόνισε «νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο μέρος ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι.Κατά την κάθοδο, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε όλη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήσετε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη διάσωση και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

“Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μέσα τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και έχουν αναλάβει σκόπιμα τον κίνδυνο εκεί. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος », δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement