Connect with us

Ελλάδα

Καταστροφές χθες στη Σαμοθράκη, χαλάζι στην Ξάνθη

Published

on

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε χθες κυρίως στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης 13/02 σημειώθηκε στα Καμπόχωρα Χίου και ήταν ίσο με 54 mm.

Μεγάλη καταστροφή προκλήθηκε από την έντονη βροχόπτωση στο αγροτικό οδικό δίκτυο στη νότια και ανατολική πλευρά της Σαμοθράκης.

samothraki


Υδροστρόβιλοι στη Λήμνο

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν ανοιχτά του κόλπου του χωριού Θάνος της Λήμνου. Τουλάχιστον πέντε υδροστρόβιλοι δημιουργήθηκαν και εκτονώθηκαν στην θάλασσα.

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου  εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Υδροστρόβιλοι τώρα στον Εβγάτη

Άστατος ήταν ο καιρός το χθες μεσημέρι και στην Ξάνθη.

Ειδικότερα, μέσα στην πόλη σημειώθηκε έντονη νεροποντή, με τους δρόμους να θυμίζουν… ποτάμια, ενώ έπεσε και χαλάζι, σύμφωνα με το xanthinea.gr.

Ροή ειδήσεων

Advertisement