Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλλάζει χέρια εμβληματικό ξενοδοχείο της Πάτρας-«Παγώνει» τις κρατήσεις, άγνωστο τι θα γίνει με το προσωπικό

Published

on

Ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία με δεσπόζουσα θέση στον κλάδο της φιλοξενίας στην Πάτρα ετοιμάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του μετά τον επόμενο μήνα ενώ άγνωστο είναι ποια θα είναι η νέα χρήση του χώρου που ετοιμάζεται να μισθωθεί σε νέα επιχείρηση.

Η συμφωνία για την μεταβίβαση ολοκληρώνεται και οι εγκαταστάσεις που είναι ιδιόκτητες θα περάσουν στο σύνολό τους σε νέο διαχειριστή. Ήδη το ξενοδοχείο έχει διακόψει και δεν δέχεται κρατήσεις του, μετά τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή στο χάρτη της φιλοξενίας και της εστίασης στην Πάτρα καθώς πανελλαδικά το τοπίο αλλάζει με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των αστικών κέντρων σε νέα χρήση από νέους επενδυτές.

Οι εξελίξεις είναι καθοριστικές καθώς ήδη ξενοδοχεία με πληθώρα δωματίων σε όλη την Αχαΐα βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης ενώ μεγάλες επενδύσεις υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb και αυτόνομες Luxury κατοικίες.

Η νέα τάση της αγοράς στη φιλοξενία αλλά και η αδυναμία της πολιτείας να στηρίξει την ανάταξη του παραδοσιακού κλάδου της φιλοξενίας έχει φέρει άλλωστε τα πάνω – κάτω με την αγορά στην Πάτρα να αναπροσαρμόζεται εδώ και μια 10ετία με επενδύσεις σε City – Hotel και πώληση μεγάλων μονάδων σε ξένους επενδυτές.

Η αδυναμία της πόλης να στηρίξει μεγάλου μεγέθους δραστηριότητες και οι «χαμηλές πτήσεις» στη φιλοξενία, το ενεργειακό κόστος και τα προβλήματα λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία έχουν βαρύνοντα λόγω στις αποφάσεις των ιδιοκτήτων ξενοδοχείων που έχουν συμπληρώσει 10ετίες λειτουργίας στην αγορά σε επίπεδο νομού Αχαΐας.

Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, είναι ότι το προσωπικό στην Πάτρα έχει ήδη ενημερωθεί για την εξέλιξη ενώ υπάρχει αναμονή σε σχέση με τη βούληση των νέων επενδυτών.

ΠΑΝ. ΣΑΚ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement