Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Τον χτύπησε γνωστός ιδιοκτήτης καφέ! Ο διανομέας που δέχθηκε την μπουνιά μιλά στην κάμερα

Published

on

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην οδό Κερκύρας στο Δασύλλιο το βράδυ της Τρίτης όταν διανομέας φαγητού δέχθηκε γροθιά από πελάτη επειδή τον παρακάλεσε να κατέβει από μία εξωτερική σκάλα να πάρει την παραγγελία του καθώς διαπίστωσε πως η σιδερένια σκάλα ήταν παλιά και επικίνδυνη.

Ο Ανδρέας που δέχθηκε την γροθιά από ιδιοκτήτη καταστήματος καφέ, και κάτοικο της συγκεκριμένης οδού, περιγράφει στην «Γνώμη» τι συνέβη: «η παραγγελία που προοριζόταν για πρώτο όροφο και είχε πληρωθεί είχε γίνει μέσω εφαρμογής και είχε ζητηθεί από τον πελάτη να κορνάρω όταν φτάσω. Έτσι κι έγινε. Βγήκε έξω ένας άνδρας περίπου 30 ετών. “Φίλε μου, εδώ μου λέει”. Σκέφτηκα ότι θα υπήρχε κάποια ασφαλής εξωτερική σκάλα, όμως το μόνο που υπήρχε ήταν μία μικρή, σιδερένια σαν αυτές που οδηγούν σε ταράτσες. Του είπα ότι δε θα ανέβαινα αυτή τη σκάλα καθώς ήταν επικίνδυνη. Άλλωστε βάση νόμου αν δεν υπάρχει ασανσέρ η παραγγελία παραδίδεται κάτω, στην είσοδο. Δεν είναι υποχρεωμένος ο διανομέας να ανέβει»! Εκείνη την στιγμή ο ιδιοκτήτης καφέ φάνηκε ότι «τα πήρε» και ζήτησε από τον διανομέα να επιστρέψει την παραγγελία, αρνούμενος να την παραλάβει.

«Και αυτό έκανα. Πήρα την παραγγελία, ανέβηκα στο μηχανάκι και έβαλα μπροστά για να φύγω. Με σταμάτησε, μου είπε να περιμένω και ότι θα κατέβει. Όντως κατέβηκε, μου έδωσε μία μπουνιά, πήρε την παραγγελία με το ζόρι και έφυγε. Εγώ πήγα λίγα μέτρα πιο κάτω ενημέρωσα την εταιρεία μου και την Αστυνομία, καταγράφηκε το περιστατικό και ως εκεί. Ενημερώθηκαν και οι συνάδελφοι για ό,τι έγινε και μαζεύτηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούμε. Μείναμε εκεί περίπου μισή ώρα. Βγήκε και ο πελάτης ο οποίος μας έβριζε. Ήρθε η Αστυνομία καθώς θεώρησε ότι μπορεί να κάναμε κάτι περισσότερο από το να διαμαρτυρηθούμε. Ευτυχώς φορούσα κράνος και η γροθιά με βρήκε στο άνοιγμα του κράνου, ξυστά στο πρόσωπο».

Όπως εξιστορεί ο Ανδρέας, τέτοια περιστατικά δεν είναι σπάνια. Μάλιστα το ίδο βράδυ, μία ώρα μετά το πρώτο περιστατικό υπήρξε άλλο ένα. «Μετά από αυτό που συνέβη σε εμένα, έγινε κι άλλη επίθεση. Κάποιος συνάδελφος είχε λάβει παραγγελία για μία συγκεκριμένη οδό. Στην πορεία ο πελάτης άλλαξε τοποθεσία κι ο διανομέας εξήγησε ότι θα πρέπει να ενημερώσει την εταιρεία για την αλλαγή πριν την παράδοση και να επιβεβαιώσει ότι αυτή μπορεί να εκτελεστεί με βάση τα χιλιομετρικά κριτήρια που υπάρχουν από την εταιρεία. Όταν τελικά πήγε να δώσει την παραγγελία ο πελάτης μαζί με αυτούς που ήταν μαζί του, τον χτύπησε. Έχει τύχει να πάω να δώσω παραγγελία κάποιες φορές και να μου βγάλουν μαχαίρι καθώς θέλουν τα χρήματα. Αυτό είναι ληστεία. Αυτά που έγιναν χθες είναι κάτι άλλο, είναι επιθέσεις» λέει χαρακτηριστικά.

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΩΝ

 

Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα ντελιβεράδες από όλη την Πάτρα. Οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του πελάτη – δράστη στο Δασύλλιο. Ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Τελικά μηνύσεις δεν έγιναν αφού ο ιδιοκτήτης του καφέ ζήτησε συγγνώμη.

Οι ντελιβεράδες αποχώρησαν, έστειλαν όμως μήνυμα πως σε κάθε τέτοιο περιστατικό θα είναι όλοι ενωμένοι σαν γροθιά!

Ροή ειδήσεων

Advertisement