Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυτοψία στην ανάπλαση των Προσφυγικών από τον Κώστα Σβόλη

Published

on

«Η εν εξελίξει ανάπλαση στην περιοχή των Προσφυγικών στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής.

Οφείλουμε, όμως, να παρέμβουμε και στις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις επιφέρει», ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στα έργα της ανάπλασης στη συνοικία, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σβόλης συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης επισκέφθηκαν τα έργα και είχε συνάντηση με κατοίκους της συνοικίας των Προσφυγικών, μετά από αίτημά τους. Όπως κατήγγειλαν δεν υπήρξε καμία διαβούλευση της Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους με αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός των έργων οδοποιίας να έγινε εν αγνοία τους, δυσχεραίνοντας σε αρκετές περιπτώσεις την καθημερινότητά τους.
Οι κάτοικοι επίσης, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς η ανάπλαση των Προσφυγικών γίνεται με τρόπο, με τον οποίον χάνονται θέσεις στάθμευσης χωρίς να έχουν προβλεφθεί, ταυτόχρονα, αντισταθμιστικές λύσεις στο πρόβλημα που δημιουργείται.
«Στη διάρκεια της αυτοψίας μας στην ευρύτερη περιοχή της ενορίας της Αγίας Φωτεινής, εισπράξαμε επίσης παράπονα για τη στάση του τοπικού συμβουλίου, ενώ διαπιστώσαμε και την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών. Από τη στιγμή που οι εργασίες είναι ήδη σε εξέλιξη, το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με την ύπαρξη μιας θέσης στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και μονοδρόμηση στις κάθετες μικρές οδούς, αλλά και με τη μη ύπαρξη κίτρινης γραμμής-απαγόρευσης στάθμευσης στην οδό Ιωνίας, από την οδό Πόντου μέχρι τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς το συγκεκριμένο σημείο δεν αποτελεί λεωφορειόδρομο, άρα θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να καλύψει ανάγκες στάθμευσης.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε όλοι μας να εγκύψουμε στο πρόβλημα, το οποίο δυσχεραίνει την καθημερινότητά των πολιτών και υποβαθμίζει, αντί να αναβαθμίζει, την ποιότητα της ζωής τους.
Η ανάπλαση προφανώς και είναι απαραίτητη αρκεί, όμως, να υπάρχει η διάθεση να λύνονται τα προβλήματα που ενσκήπτουν με διάλογο και κοινή λογική.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου και απαιτούνται χώροι στάθμευσης όταν διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, καθώς επίσης και ότι θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς.
Ως παράταξη θα μεταφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών και ζητούμε, παράλληλα, από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει στον σχεδιασμό-υλοποίηση του έργου» ανέφερε ο κ. Σβόλης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement