Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αργεί ακόμα η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Άνω πόλης

Published

on

Βλέπουν τις εργασίες να προχωρούν, να ανοίγουν και να κλείνουν δρόμοι, να σκάβονται πεζοδρόμια και στενάκια και όμως το έργο να μην τελειώνει ποτέ. Όλα αυτά στην ανάπλαση της Άνω πόλης, όπου οι εργασίες συνεχίζονται και είναι ερωτηματικό πότε θα ολοκληρωθούν αφού το έργο ήταν να έχει παραδοθεί από τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι εργασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και ενδέχεται να κρατήσουν έως και στα τέλη του 2024 αφού υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν και δεν περνάνε από το χέρι της εργολαβίας.

Τα ζητήματα αυτά αφορούν τις εργασίες που γίνονται την ίδια στιγμή από την ΔΕΔΗΕ και την ΔΕΥΑΠ, αντικαθιστώντας το δίκτυο και τους αγωγούς τους αντίστοιχα, έτσι ώστε να χρειαστεί να σκαφτεί ξανά ένας δρόμος που φτιάχνεται μέσα από την ανάπλαση. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί σε τέσσερα σημεία της ανάπλασης. Οι εργασίες ανασκαφής έχουν ξεκινήσει όμως από την στιγμή που η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων δεν θα αποφανθεί για τη σημασία τους, οι εργασίες για την ανάπλαση δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

Μέχρι ώρας το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η οδός Σωτηριάδου, δίπλα από την είσοδο του Ρωμαϊκού Ωδείου, δύσκολα θα δοθεί εκ νέου στην πόλη και το πιθανότερο είναι να αποτελέσει κάτι σαν προέκταση του χώρου που βρίσκεται το μνημείο.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής της Άνω πόλης περιμένουν την ολοκλήρωση των εργασιών που πλέον πάνε να κλείσουν τρία χρόνια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement