Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Με ρυθμούς… χελώνας τα έργα στα Προσφυγικά – Διαμαρτυρίες κατοίκων

Published

on

Αρκετά είναι τα παράπονα από τους κατοίκους των Προσφυγικών, τονίζοντας ότι παρά τα όσα ισχυρίζεται η δημοτική αρχή, οι εργασίες πάνε με αργούς ρυθμούς, ενώ υπάρχουν σπίτια από τα οποία με δυσκολία μπορούν να έχουν πρόσβαση όσοι διαμένουν αφού λόγω της ανάπλασης έχουν σχεδόν αποκλειστεί.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι των Προσφυγικών οι δρόμοι της γειτονιάς τους έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια και με δεδομένο ότι το έργο έχει μια ευρεία επικράτεια (περιλαμβάνει όλη την οικιστική ενότητα των Προσφυγικών και όχι μόνο αυτή), ανησυχούν για την πορεία των εργασιών.

Οι περισσότεροι από αυτούς πάντως εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το έργο της ανάπλασης της συνοικίας των Προσφυγικών, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, όταν επικρατεί η κατάσταση αυτή με τους Ρομά που συνεχίζουν να έχουν παραβατική δράση.

Σε ορισμένα σπίτια της συνοικίας εξακολουθούν να διαμένουν Ρομά που δημιουργούν προβλήματα είτε με κλοπές, είτε με επεισόδια, είτε με βανδαλισμούς, είτε γενικότερα με τη συμπεριφορά τους.

“Δε φτάνει που δεν μπορούσαμε να βγούμε τα απογεύματα από το σπίτι μας λόγω των Ρομά, τώρα δεν βγαίνουμε από αυτά ούτε τις μέρες εξαιτίας των εργασιών που γίνονται” αναφέρει ένας ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής.

Όμως το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι ηλικιωμένοι. «Τι νόημα έχει η ανάπλαση όταν η περιοχή παραμένει υποβαθμισμένη» αναφέρουν κάτοικοι τονίζοντας ως ένα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στην πλατεία Ελευθερίας τα τελευταία βράδια ανάβουν συνεχώς φωτιές.

Σύμφωνα με τους ίδιους όσοι έχουν φύγει από την γειτονιά τα τελευταία χρόνια, μη αντέχοντας την παραβατικότητα των Ρομά, δεν πρόκειται να επιστρέψουν όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, ακόμα και όταν η ανάπλαση ολοκληρωθεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement